Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Θα μετακινούνται σε πολλά νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι με το νέο σύστημα στις ειδικότητες

Αλλάζει πλήρως η εκπαίδευση των νέων γιατρών με τις αλλαγές στις ειδικότητες που προώθησε το υπουργείο Υγείας με σχετική υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα μία από τις βασικές αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν είναι η μετακίνησητων ειδικευόμενων γιατρών και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία προκειμένου να εκπαιδευτούν.

Γεγονός που σημαίνει ότι δε θα είναι σταθεροί σε ένα νοσοκομείο αλλά θα αλλάζουν και σε μικρότερα επαρχιακά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) καθηγητή Κώστα Μάρκου ο οποίος μίλησε στο livemedia.com, η μετακίνηση αυτή των νέων γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία ειδικά προς το τέλος της ειδικότητας τους, θα δώσει και την ευκαιρία σε μικρά επαρχιακά νοσοκομεία να αποκτήσουν για ένα διάστημα ειδικευόμενους που σήμερα δεν έχουν.

Ταυτόχρονα το rotation αυτό, όπως είπε ο κ.Μάρκου, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν εκπαίδευση και σε εξειδικευμένους τομείς που δεν υπάρχουν στο αρχικό νοσοκομείο που ξεκίνησαν την ειδικότητά τους. Όλες τις αλλαγές αυτές πάντως τις είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ εδώ και καιρό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ»

Crash test στα εκπαιδευτικά κέντρα

Στο μεταξύ όμως από crash test θα περνούν και τα εκπαιδευτικά κέντρα που θα δίνουν ειδικότητα καθώς θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διαπιστωθεί εάν τα προγράμματα εκπαίδευσης που ακολουθούν είναι προς όφελος των ειδικευόμενων.
Είναι πιθανό μάλιστα αν δεν εκπαιδεύουν σωστά τους νέους γιατρούς να τους αφαιρείται η πιστοποίηση για να δίνουν ειδικότητα.

Και άλλες νέες εξειδικεύσεις

Πάντως μετά τις εξειδικεύσεις στην επείγουσα ιατρική και στη διαβητολογία, αναμένεται να δημιουργηθούν και νέες.


Ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ προανήγγειλε άλλες 4 με 5 νέες εξειδικεύσεις ώστε να κατορθώσει η χώρα μας να βρίσκεται κοντά στην εκπαίδευση που προσφέρεται στους νέους γιατρούς στο εξωτερικό.

4 σχόλια:

  1. Τετοιες μετακινησεις απαιτουν οργανωμενη αξιολογηση και εκπαιδευσή, διοτι αλλιως θα παει ο καφες συννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να μην πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΛΑΚΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ενοίκια ποιος θα τα πληρώνει...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή