Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός ινδική μετάλλαξη: Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

HEALTHWEB.GR  / ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΙΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η παρουσία της ινδικής μετάλλαξης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των διασωληνωμένων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά και τον φόβο πως τα κρούσματα θα αυξηθούν έπειτα από τους εορτασμούς του Πάσχα, αυξάνει τις ανησυχίες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Κορωνοϊός ινδική μετάλλαξη: Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, έπειτα από τον εντοπισμό κι άλλων κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με αυτά θα δοθούν στοιχεία την ερχόμενη Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ. Η παρουσία της ινδικής μετάλλαξης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των διασωληνωμένων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά και τον φόβο πως τα κρούσματα θα αυξηθούν έπειτα από τους εορτασμούς του Πάσχα, αυξάνει τις ανησυχίες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Υπενθυμίζεται τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν επίσημα ανακοινωθεί είναι δύο. Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα στην Πάτρα, ενώ ένα ακόμα βρέθηκε στην Αττική. Οι Αρχές είχαν θορυβηθεί κυρίως εξαιτίας της ευκολίας στη μεταδοτικότητα αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είναι ακόμα γνωστό αν αυτή η μετάλλαξη καλύπτεται από τα εμβόλια.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσο ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Την Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε στην καθιερωμένη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων, ωστόσο με βάση την ενημέρωση του Μεγάλου Σαββάτου, οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 811 και δεν δείχνoυν να μειώνονται, τουλάχιστον με τους επιθυμητούς ρυθμούς. Οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται ακόμα και σε άτομα μικρότερης ηλικίας θεωρούνται μια κάποια ανάσα, για να επιτευχθεί όμως η ανοσία πρέπει ακόμα να γίνουν περισσότεροι και μέχρι τότε όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα με συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου