Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Συνάντηση εκπροσώπων των Υγειονομικών Φορέων της χώρας με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Επί τον τύπον των ήλων οι συντάξεις των Υγειονομικών

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο ταμίας Βασίλης Ψυχογιός και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών και μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. Χάρης Βαβουρανάκης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

1ον Ο Υφυπουργός Πάνου Τσακλόγλου, δήλωσε «οι χαμηλές συντάξεις των υγειονομικών προκύπτουν από τις χαμηλές εισφορές»
2ον Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης πρότεινε « σύσταση κοινής ομάδας εργασίας Υπουργείου και εκπροσώπων των υγειονομικών συλλόγων η οποία θα αναλάβει την διερεύνηση και αντιστοίχιση των δεδομένων, η οποία και έγινε δεκτή »

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε:
Από τη σημερινή συνάντηση προκύπτει ότι θα έχουμε δύσκολο δρόμο, απέναντι σε παρεισφρύσασες σοσιαλιστικές ιδεοληψίες και διεκπεραιωτική προσέγγιση. Προσβλέπουμε στην αναγνώριση από την πολιτεία του γεγονότος ότι στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες υπάρχει συνέχεια του κράτους, όπως αυτή συμπυκνώνεται στην πρόταση του Υπουργού κ. Χατζηδάκη.
Προσπάθησα να αναλύσω τις σιβυλλικές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΙΣ ώστε να μπορέσω να διακρίνω τι κρύβεται κάτω από αυτές , αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα.

Κατόπιν τούτο το μόνο που μπορώ είναι να σημειώσω είναι:

1ον Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πιθανότατα και οι εκπρόσωποι τω υγειονομικών φορέων αγνοούν ότι : Το μεγαλύτερο έσοδο του πρώην .ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ηταν Εργοδοτική Εισφορά Κλάδου Σύνταξης σε ποσοστό 13,33% την οποία κατέβαλλαν όλοι οι εργοδότες φυσικά η νομικά πρόσωπα που απασχολούσαν υγειονομικούς με πάγια αντιμισθία, ή µε ποσοστά ή ως ωρομίσθιους ή κατά περίπτωση, ή χρονική μονάδα ή κατά πράξη και περίπτωση ή µε οποιοδήποτε άλλο τρόπο αμειβόμενους και την οποία ουδέποτε το πρώην .ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ την έχει πιστώσει στην ασφαλιστική μερίδα του ασφαλισμένου γιατί την θεωρούσε ως γενικό έσοδο του κλάδου σύνταξης .

(Άρθρο 4 §1 του Ν.982/1979, ΦΕΚ Α' 239 , Αποφάσεις Ολομελείας ΣτΕ 3885/2005, 8/2008 και 656/2008 , Ερμηνευτική εγκύκλιος Φ/10042/6971/301/12-4-2011 του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης )
Το έσοδο αυτό και για ένα μόνο ασφαλιστικό ταμείο από το 2002 μέχρι το 2012 υπερέβαινε το ποσό των 470.000.000 ευρώ
Κατά συνέπεια η δήλωση του Υφυπουργού κ Πάνου Τσακλόγλου ότι οι χαμηλές συντάξεις των υγειονομικών προκύπτουν από τις χαμηλές εισφορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά

α ) αν υπολογίζονταν και η εν λόγω εργοδοτική εισφορά στον συντάξιμο μισθό των ελευθεροεπαγγελματιών και
β) αν ο εν λόγω Υφυπουργός δεν μείωνε το ασφάλιστρο των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών από 50% σε 10% κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της Ισότητας , της Νομιμότητας , της Χρηστής Διοίκησης, της Δικαιολογημένης (ή προστατευόμενης) Εμπιστοσύνης και της αρχή της Αναλογικότητας και Ανταποδοτικότητας.

2ον Η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου δεν είχε προετοιμαστεί σωστά από του Πρόεδρους των Υγειονομικών φορέων

3ον Δεν κατατέθηκε υπόμνημα με τις θέσεις των φορέων

4ον Όσον αφόρα τον ΠΙΣ , ο Τομέας Ασφαλιστικής και Συνταξιοδοτικής κάλυψης των ιατρών από τον Ιούλιο του 2020 έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση ( ύστερα από εισήγηση του μέλους του Τομέα Κιτσοπανιδη Ιωάννη) στο ΔΣ του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών ( Πρόεδρος . Χάρης Βαβουρανάκης) η οποία όμως ουδέποτε συζητήθηκε από Δ.Σ του Ινστιτούτου αλλά και το Δ.Σ. του ΠΙΣ.

Όταν κανείς δεν θέλει να λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα , δημιουργεί μια ομάδα εργασίας

2 σχόλια:

  1. ψηφο εκει που ποναει.απλη αναλογικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI ASXETOI KAI POYLHMENOI.,,ΔΙΟΤΙ: ΓΙΑ Τ.Σ.Α.Υ ::
    1.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 2000.
    2.ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ 2007
    3.GOLDEN BOYS--ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΣΑΥ
    4.ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΣΑΥ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??
    5.ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ??
    ....ΟΛΑ ΓΑΡΓΑΡΑ...
    ...ΑΡΑ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ??
    ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ...ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ..
    Ζ Η Τ Ω Τ Ο Ε Θ Ν Ο Σ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή