Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Σύλληψη διαβητολόγου και νοσηλεύτριας στο Αγρίνιο για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων

Ρούλα Τσουλέα IATROPEDIA

Μεταξύ άλλων συνταγογραφούσαν παρανόμως για αδυνάτισμα φάρμακο που προορίζεται μόνο για ασθενείς με διαβήτη.

Στη σύλληψη ενός γιατρού και μίας νοσηλεύτριας στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου προχώρησε χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία ότι παράνομα συνταγογραφούσαν φάρμακα σε πολίτες.

Πρόκειται για έναν 58χρονο παθολόγο-διαβητολόγο και μία 48χρονη νοσηλεύτρια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για:Εγκληματική οργάνωση
Πλαστογραφία
Ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις
Δωροληψία υπαλλήλου,
Ψευδή βεβαίωση
Νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση
Απάτη

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρανόμως συνταγογραφούσαν φάρμακα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν τα λάμβαναν, αφού δεν τα είχαν ανάγκη. Έτσι, τα επέστρεφαν σχεδόν στο σύνολό τους στον γιατρό και τη νοσηλεύτρια.

Εκτιμάται, ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 οι δύο κατηγορούμενοι εξέδωσαν 9.268 συνταγές για φάρμακα αξίας 154.403,09 ευρώ.

Και φάρμακα για τον διαβήτη

Επιπλέον, στη διάρκεια του 2023 συνταγογράφησαν σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία προορίζονταν αποκλειστικά για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 13 περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν για να αδυνατίσουν τα εν λόγω φάρμακα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, σε ιατρείο-γραφείο, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ληγμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, 2.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

1 σχόλιο:

  1. Να τονίσουμε ότι ήταν γιατρός του δημόσιου τομέα-σαν αυτούς που ονειρεύεται η κ.Λινού που έγραφε τα φάρμακα σε ανασφάλιστους ενήλικες,στους οποίους σύμφωνα με το Νόμο Πλεύρη, απαγορεύεται η συνταγογράφηση από ιδιώτες.Προφανώς ο τύπος αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα στην ηθική των γιατρών ΕΣΥ και ΤΟΜΥ.Με την ευκαιρία ας μάθει η κ.Λινού ότι η ΤΟΜΥ είναι γένους θηλυκού κι όχι ουδέτερου,όπως είπε η κ.Λινού το βράδυ της 11/6/23 στην περιβόητη ομιλία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή