Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΙΖΝΟΓΚΟΝΤ (IS NO GOOD)!

Άννα Μαστοράκου

Καταδικαστέες και άκρως συκοφαντικές είναι οι δηλώσεις της κας Αθηνάς Λινού: … «Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας, Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε...» … κατά των συναδέλφων παιδιάτρων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, υπονοώντας ότι οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα είναι ανάλγητοι, εκμεταλλευτές και στυγνοί επαγγελματίες σε αντίθεση με τους «υπαλλήλους» του ΕΣΥ.

Η αφοριστική αυτή δήλωση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες με φιλότιμο και αυταπάρνηση, εκτός ωραρίου ιατρείου τηλεφωνικά , νύχτες και Σαββατοκύριακα δίπλα στους γονείς των παιδιών, στους πάσχοντες, με πλήρες αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Είναι εξαιρετικά σημαντική η εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε κοινωνικές δράσεις, εμβολιαστικά προγράμματα και κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών.

Όλοι αναγνωρίζουμε την κομβική και θεμελιώδη συμβολή του δημόσιου τομέα στην υγεία των πολιτών, αλλά είναι εξαιρετικά αδιανόητη η μεθοδευμένη στοχοποίηση του ιδιωτικού τομέα, η οποία γέννησε κατά το παρελθόν, ανεξέλεγκτους αναδραστικούς μηχανισμούς και σοβαρές αγκυλώσεις, από τις οποίες ολόκληρη η χώρα προσπαθεί ακόμη και σήμερα να απαλλαγεί. Η πανδημία COVID 19 μας δίδαξε ότι η αγαστή συνεργασία δημόσιου ιδιωτικού τομέα είναι μία σταθερή υπεραξία όταν διενεργείται σε ένα σαφώς οριοθετημένο επιστημονικό πλαίσιο δημόσιας υγείας.

2 σχόλια:

  1. Θιγει και τους νοσοκομειακους παιδιατρους αποκαλωντας τους υπαλληλους του ΕΣΥ ,λες κι ο νοσοκομειακος γιατρος ειναι απλως υπαλληλος και οχι λειτουργος της υγειας .Και η κυρια αυτη ειναι καθηγητρια ,υποψηφια βουλευτης σε συγκεκριμενη πολιτικη παραταξη βεβαια που ολοι αναμενουμε τον περαιτερω διασυρμο της στις εκλογες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που πολύ σωστά γράφετε κυρία Μαστοράκου θα έπρεπε να διδάσκονται στο πανεπιστήμιο.Αλλά ποιός να τα δίδασκε;Η κ.Λινού που δεν είχε αφήσει πρόγραμμα για πρόγραμμα που να μην ενθυλακώσει;Στα στερνά της,ούτε τα παιδιά της τιμά,αλλά λερώνει το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή