Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Μοιράζεται η τράπουλα για τα υπουργεία στη νέα κυβέρνηση – Τα πρόσωπα που «παίζουν» για το υπουργείο Υγείας

Μοιράζεται η τράπουλα για τα υπουργεία στη νέα κυβέρνηση – Τα πρόσωπα που «παίζουν» για το υπουργείο Υγείας

Ποια ονόματα ακούγονται για τη νέα κυβέρνηση στο υπουργείο Υγείας. Αποφασίζει ο Κ.Μητσοτάκης

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Έντονα διακινούνται τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια για το ποια στελέχη θα αναλάβουν στην πιθανή νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπουργικό θώκο.

Στα σενάρια φυσικά κυρίαρχο ρόλο έχει το υπουργείο Υγείας, με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει πως θεωρεί τον τομέα της Υγείας προτεραιότητα και μάλιστα θα ασχοληθεί και ο ίδιος με τα θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα ακολουθήσει το σύστημα του rotation, όπου δηλαδή κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη μπορεί να μην αξιοποιηθούν από την πρώτη στιγμή στη νέα κυβέρνηση αλλά να πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους.

Αναμένεται πάντως να αξιοποιήσει σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα εάν κατορθώσει να το σχηματίσει μετά την Κυριακή, περισσότερες γυναίκες.

Παρότι μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι θα πράξει και ελάχιστοι συνεργάτες του, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Υγείας πιθανώς να αξιοποιηθεί η Ειρήνη Αγαπηδάκη, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να είναι υπουργός Υγείας και όχι απλά αναπληρώτρια ή υφυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε φρόντισε να την εντάξει πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θέλοντας να αναδείξει τη σημασία που δίνει ο ίδιος στα θέματα Υγείας και ειδικά της πρόληψης, αφού η Ειρήνη Αγαπηδάκη έτρεξε όλο το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων.

Κατά τα άλλα όπως έχει γράψει εδώ και μήνες το HealthReport.gr, ένα άλλο όνομα που παίζει είναι αυτό του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος εξάλλου εδώ και καιρό έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται εντόνως στη Υγεία μέσω της ψηφιοποίησης διαφόρων προγραμμάτων και υπηρεσιών.

Όμως υπάρχουν σενάρια και για την επαναφορά στο κυβερνητικό σκηνικό και μάλιστα για το υπουργείο Υγείας για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όπως έχει γράψει το HealthReport.gr, στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του, καθώς θεωρείται ένα από τα βαριά ονόματα με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων.

Για τον λόγο αυτό «γαλάζια» στελέχη συζητούν το όνομά του αφού κρίνουν ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αλλαγές που απαιτούνται στο ΕΣΥ, ενώ θα μπορεί να διαχειριστεί και τις όποιες αντιδράσεις.

Νεότερες πληροφορίες τοποθετούν στο υπουργείο Υγείας και τη Νίκη Κεραμέως η οποία φαίνεται ότι αποχωρεί από το υπουργείο Παιδείας μετά από 4 χρόνια.

Μία πιθανή επιλογή στο πρόσωπό της πάντως δεν θα είναι τυχαία αφού θεωρείται σκληρή υπουργός και κρίνεται πρόσωπο κατάλληλο για τις μεγάλες αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στην Υγεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

1 σχόλιο: