Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι : Δημόσια επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ
Έδρα: Λ Περικλέους 3 Χολαργός ΤΚ 15561
Email: hellenic.pediatricians@gmail.com
Τηλ:6944307208
ΑΦΜ: 996616133

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Αθήνα 14/06/2023 Αριθμός Πρωτοκόλλου: 24

Κυρίες και Κύριοι

Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση, ακούσαμε την υποψήφια βουλευτή του Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κα Αθηνά Λινού στην ομιλία της, που αφορούσε τις προεκλογικές εξαγγελίες για τα θέματα Υγείας, αν και συνάδελφος και καθηγήτρια, να αναφέρει ότι: όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας, Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε...  https://healthpharma.gr/

Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι «δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ», προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Παραπέμπει σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες απόψεις, αντιτιθέμενες σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και συγκεκριμένα τα άρθρα 451 και 5ξ1Σ, καθώς και το άρθρο 15 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αλλά και την πάγια νομολογία της ΕΔΔΑ αλλά και του ΣΤΕ.

Ομοίως και ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι «τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα γρήιιατα μπορούσαμε να του δώσουμε...», παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού «δυστυχώς» δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων.

Προφανώς η ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής παραμένει αγκυλωμένη στην ολοκληρωτική εξάρτηση των πολιτών από συντεχνιακές και πολιτικές τακτικές, μη αποδεχόμενη την ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαπολύοντας αόριστες και προσβλητικές για τον κλάδο μας απόψεις. Η αφιλοκερδής κοινωνική προσφορά του κλάδου μας, όπως οι επισκέψεις και η προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι, ή το αγνοεί, ή συσκοτίστηκε και αποκρύφτηκε από την εν λόγω υποψήφια, εμφανίζοντας ως δήθεν πραγματικό γεγονός την αναλγησία των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων.

Φυσικά ουδέποτε θα υποπέσουμε στο ολίσθημα, όπως η παραπάνω υποψήφια πράττει, να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τους οποίους τιμούμε απολύτως. Πλην όμως πρέπει να προστατευτεί η τιμή, η υπόληψη και η κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι ουδέποτε είναι «κάποιοι ιδιώτες παιδίατροι..», αλλά πάντα υπήρξαν το στήριγμα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (πολλές φορές αφιλοκερδώς) σε πάνω από 70% των παιδιών της Ελληνικής οικογένειας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε και να υποστηρίξετε τις απόψεις μας, καθώς όσα ατυχώς αναφέρθηκαν δημοσίως από την παραπάνω υποψήφια βουλευτή, είναι απολύτως συκοφαντικά και προσβλητικά για τον κλάδο μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ       ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΑΣ

6 σχόλια:

  1. Γιατι εκπλησεσθε? Απο κορακου στομα κρα θα ακουσετε οχι κελαηδισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να την αποδοκιμασουν οι παιδιατροι,με την ψηφο τους,στις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι και φραγκοφονιάδες οι Παιδίατροι, Κυρία μου! Πολλές οι αστοχίες, η εμπάθεια αλλά και οξύμωρο το σχήμα από την Κυρία Πρώην (γιατί αποκρύπτει συστηματικά το «Πρώην» ;;;) Καθηγήτρια της Ιατρικής Αθηνών. Πουθενά στο μοντέρνο κόσμο η Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη δεν είναι αποκλειστικά χρηματοδοτούμενη από τα Κράτη. Ολόσωστη η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Περιμένω τα δω τα επόμενα βήματα της Κυρίας-αν και αυτά δεν ξεπλένονται με μια συγνώμη- και της Ομοσπονδίας. Η Κυρία πρώην Καθηγήτρια, αντί να κάνει σοβαρές προτάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, χρησιμοποίησε τον πιασάρικο τρόπο της λασπολογίας. Είναι πολλά τα λεφτά που χρειάζονται για την ΠΦΥ!
    Κωνσταντίνος Καρύδης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συλλογοι θα καταδικασουν ή θα στηριξουν την κυρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να ασχολούμαστε με αυτές τις παρέες των από 3 γενεών ιατρών -νομικών -μηχανικών και άλλων υψηλών κυρίως αριστερών κλιμακίων δεν βοηθάει καθόλου τον μαχόμενο ιατρό που κάθε μέρα δίνει μάχη επιβίωσης ενάντια σε ένα κράτος που τον κρατάει όμηρο μέσω claw back και rebate
    Ενάντια σε κακόβουλα σχόλια αγραμμάτων δημοσιογραφάκων
    Που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν το κύρος τους Προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο 70 %και πλέον του πληθυσμού !!!
    Με εκπροσώπους που νοιάζονται μόνο για προσωπική εξασφάλιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχ τώρα μάθαμε ότι η οικογενειοκρατια είναι.....αριστερή! Claw back ως που να σβήσει ο ήλιος.....

      Διαγραφή