Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ-Ζήτησε στοιχεία για τα Κέντρα Υγείας

Συντάκτης: Virus

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο ΕΚΑΒ. Εκεί ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός, μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σήμερα στις 8:30 το πρωί επισκέφθηκε τα κεντρικά του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος κατέφθασε μετά τον υπουργό, ενώ μετά από μια ώρα έφθασε και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο υπουργός πήγε κατευθείαν στο γραφείο του προέδρου και ζήτησε αναλυτικά στοιχεία, αλλά με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να συλλεχθούν αυτά τα στοιχεία προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει εικόνα με την διαχείριση των ασθενοφόρων στις συγκεκριμένες υγειονομικές μονάδες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί η ιδιαιτερότητα του θέματος καθώς τα ασθενοφόρα αυτά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ και δεν τα συντονίζει ο οργανισμός. Άξιο αναφοράς είναι πως τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας δεν διαθέτουν διασώστη, αλλά το πλήρωμά του αποτελείται από έναν οδηγό και έναν οποιοδήποτε υγειονομικό, για παράδειγμα μπορεί να είναι μικροβιολόγος, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μην ξέρει πώς να χειριστεί κατάλληλα ένα επείγον περιστατικό.

3 σχόλια:

  1. Είναι σαν τα ακτινολογικά από την Τσεχοσλοβακία !!που πληρωθήκαν από τα νοσοκομεία -δεν είχαν συμβατή λειτουργία -και μετά από χρόνια κατέληξαν Σκραμπ στην ανακύκλωση
    Έτσι και τα ασθενοφόρα στα νησιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Υπουργός Υγείας ήταν δικηγόρος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης μικροβιολόγος. Ο τωρινός Υπουργός Υγείας είναι πάλι δικηγόρος. Ο μικροβιολόγος στο ασθενοφόρο μας πείραξε...Αμάν πια με το ρατσισμό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιοδηποτε υγειονομικο????ΚΑΙ ΟΙ 2 ΛΕΞΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.Ασχετοι....Τι νομιζετε οτι τελειωσαν οι μικροβιολογοι...κανεναΤΕΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή