Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Πώς θα επιλέγονται οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων – Τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές

Τι αλλαγές έρχονται στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων τους επόμενους μήνες

Το νέο ΕΣΥ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αλλαγές στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που αναμένεται πλέον να επιλέγονται με διαφορετικά κριτήρια που θα θυμίζουν περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι αλλαγές στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που σχεδιάζονται πιθανώς τον Σεπτέμβριο θα είναι συνδυαστικές, αφού στο ΕΣΥ έχουν σχεδιαστεί ριζικές λειτουργικές τροποποιήσεις, που θα το μετατρέψουν σε ένα σύστημα ευέλικτο με ιδιωτικά όμως χαρακτηριστικά.

Η αρχή σχεδιάζεται να γίνει από τους Διοικητές των Νοσοκομείων οι οποίοι σήμερα αποτελούν επιλογή με καθαρά κομματικά κριτήρια. Έξαλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων προέρχονται από άσχετα επαγγέλματα που ουδεμία σχέση έχουν με Διοίκηση.

Τα νέα κριτήρια

Με βάση το σχέδιο πάντως τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των υποψηφίων θα περνούν μέσα από μία ψηφιακή διαδικασία, ενώ όποιος δεν τηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά δεν θα μπορεί να περνά στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού,

Μέσα στα βασικά κριτήρια θα είναι:

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο αλλά κι αν αυτά συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού

Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν δηλαδή να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

HEALTHREPORT

2 σχόλια:

  1. Όλοι όσοι έχουν επίθετο Νεοδημοκρατιδης, Νεοδημοκρατοπουλος η Νεοδημοκρατακης θα γίνουν διοικητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα αλλαξει κατι ,στα νοσοκομεια θα διοριζονται αποτυχημενοι πολιτικοι και κομματοσκυλα .Καλυτερα να μην υπηρχαν καθολου διοιηκητες,θα ηταν πολυ θετικο για τη λειτουργια των νοσοκομειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή