Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Λινού: Ζητά συγνώμη μετά το σάλο για τις δηλώσεις της για τους ιδιώτες παιδιάτρους – Τι υποστηρίζει

Λινού: Ζητά συγνώμη μετά το σάλο για τις δηλώσεις της για τους ιδιώτες παιδιάτρους – Τι υποστηρίζει

Η Αθηνά Λινού ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις της για τους ιδιώτες παιδιάτρους

HR

Mετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στον ιατρικό κόσμο οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, η οποία υποστήριξε πως η επαγγελματική συμπεριφορά των ιδιωτών παιδιάτρων εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των χρημάτων που λαμβάνουν ζήτησε συγνώμη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Λινού δηλώνει πως σέβεται το «λειτούργημα του παιδιάτρου» τονίζοντας πως με την ομιλία της ήθελε να αναδείξει την ειδικότητα της Παιδιατρικής ως «πρότυπο για το μέλλον».

Προσθέτει, δε, πως έχουν δίκιο οι γιατροί να απαιτούν περισσότερο σεβασμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η συγγνώμη αυτή ήρθε στον απόηχο των οξύτατων αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο, μετά την δήλωση της κυρίας Λινού ότι «ο ιδιώτης παιδίατρος είναι τόσο καλός, όσα χρήματα του δίνουμε».

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι τη δήλωση αυτή έκανε στις 11 Ιουνίου 2023, στη διάρκεια ομιλίας της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

«Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε», ανέφερε συγκεκριμένα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Προσβλητικές δηλώσεις»

«Ατυχείς ή στο πλαίσιο εργαλειοποίησης είναι οι προσβλητικές δηλώσεις της κ. Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας;» διερωτήθηκε σε ανακοίνωσή του ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Και χαρακτήρισε «πρωτόγονη» την «διάκριση του ”καλού” κρατικού γιατρού και του ”κακού” ιδιώτη».

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) κάλεσε την καθηγήτρια να ζητήσει συγγνώμη «για τις απαράδεκτες δηλώσεις της». Εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Τι έγραψε η Α. Λινού

Ολόκληρη η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

«Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος και αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψα το έργο τους κατά την ομιλία μου την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Εντούτοις θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό.

Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης για την ανάγκη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στόχος μου ήταν να αναδείξω την ειδικότητα της παιδιατρικής ως πρότυπο για το μέλλον, έτσι ώστε όλοι να έχουμε έναν οικογενειακό γιατρό που μπορεί να μας σταθεί και να μας στηρίζει όπως οι παιδίατροι στηρίζουν τόσες οικογένειες.

Όπως ανέφερα, οι συνάδελφοι έχουν την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά.

Έχουν δίκιο οι γιατροί να απαιτούν περισσότερο σεβασμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η δική μου πρόθεση είναι να καταφέρουμε να επενδύσουμε αρκετά στο ΕΣΥ έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να παρέχει αντίστοιχη ποιότητα και φροντίδα μέσω του δημόσιου τομέα για όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα».

6 σχόλια:

  1. Καποια πειθαρχικη ποινη γιατι δεν επεβαλλε ο συλλογος που ανηκει η κυρια αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Σύλλογος; Υπάρχει Σύλλογος; Που είναι να πάω τώρα να γραφτώ!!!

      Διαγραφή
  2. Κυριοι ιδιωτες συναδελφοι:στις εκλογες καταλαβαινετε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων17 Ιουνίου 2023 στις 6:03 μ.μ.

    "θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό."
    Για ποια αίσθηση μιλάει η κα Λινού; Τι ακριβώς δεν καταλάβαμε;
    Αυτό που η ίδια είπε... ήταν τόσο καλός μαζί μας όσα περισσότερα χρήματα του δίναμε...δεν δημιουργεί αίσθηση, δημιουργεί συναισθήματα και αντίληψη για τα πιστεύω της.

    Με την ευκαιρία (όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, αλλά για την ιστορία του θέματος) οφείλω να αναφέρω ότι η επιστολή που στείλαμε στα πολιτικά κόμματα και στους ιατρικούς συλλόγους και εγώ υπογράφοντας ως πρόεδρος, ήταν η επιστολή που στάθηκε η αφορμή να αντιδράσει ο ΠΙΣ και ο ΙΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Προεδρε τι περιμενατε απο τους συλλογους ? Σιγα μην στηριζαν τον ελευθερο επεγγελματια παιδιατρο .

      Διαγραφή
  4. 1/.Η συγνώμη αξίζει, αν είναι αυθόρμητη κι όχι μετά από καταιγίδα αντιδράσεων μέσα από τον τύπο και αίτημα του ΙΣΑ (πολύ ατυχής όρος που δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε),2/. Μια γιατρός πρέπει πάντα να είναι σοβαρή,ιδίως αν έχει γίνει 72 χρόνων,3/.Η έλλειψη σοβαρότητας φάνηκε από την επoχή COVID19 που έβγαινε στο γυαλί κι έλεγε αρλούμπες.Μάλιστα,αντί να παρουσιάζεται ως Τέως Καθηγήτρια, παρουσιαζόταν ως Καθηγήτρια,4/.Είναι γνωστό ότι δεν τιμήθηκε με τον τίτλο της Ομότιμης από το Πανεπιστήμιο μόλις συνταξιοδοτήθηκε,5/.Μόνο από το γεγονός ότι είναι μάνα 5 παιδιών,θα έπρεπε να προσκυνάει όταν εκφέρει τη λέξη ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ,που προφανώς της τα μεγάλωσε δωρεάν λόγω δεοντολογίας και συναδελφικής αλληλεγγύης,6/.Δεν μας είπε αν ο παπα-Λινός χειρουργεί δωρεάν στο ΥΓΕΙΑ και αν παίρνει ή δεν παίρνει χρήματα από γιατρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή