Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Πυρά Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας σε Ηλιόπουλο-Απολογητικός ο υποψήφιος βουλευτής


Με ευθείες βολές απάντησε η Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις δηλώσεις περί φοροδιαφυγής των οδοντιάτρων του υποψηφίου βουλευτής επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλίοπουλου. Σε έντονο τόνο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καυτηρίασε τη στάση του κ. Ηλιοπουλου, ενώ ο βουλευτής ζήτησε συγνώμη και απολογήθηκε.

«Η ωμότητα της πολιτικής αντίληψης του Όθωνα Ηλιόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ότι «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν παραπάνω» παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος.

Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει απευθύνοντας ανεπίτρεπτες και ανέξοδες μομφές περί δήθεν φοροδιαφυγής οι οποίες μόνο όνειδος αποτελούν».

Σε απολογητικό τόνο ο υποψήφιος βουλευτής έδωσε διευκρινήσεις και ζήτησε συγνώμη μέσω της σελίδας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο για παρανόηση , χαρακτηριστιικά υποστήριξε ότι « καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ».

Ο κ. Ηλιόπουλος τάχθηκε υπέρ της καθολικής ψηφιοποίησης της υγείας «που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές καί οδοντιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, επισκέψεις στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα αφορά την παροχή υγείας σε ασθενείς. Ένα τέτοιο μέτρο προάγει κυρίως την σωστή περίθαλψη των πολιτών». Με την κίνηση αυτή ισχυρίστηκε ότι θα διασφαλιστεί η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη, το οποίο «προβλέπει επέκταση του ρόλου των οδοντιάτρων στην σχολική εκπαίδευση, προληπτική σχολική οδοντιατρική και διορισμούς οδοντιάτρων σε δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Για νέους οδοντιάτρους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευμάρεια να ανοίξουν δικό τους ιατρείο και να πάρουν δάνεια η πρόταση μας ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει στην οδοντιατρική πράξη την δυνατότητα της δημόσιας περίθαλψης που αξίζει».

2 σχόλια: