Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Θα αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους ασθενών κατά την μεταφορά τους με το ΕΚΑΒ

ΦΩΤΟ: HealthReport.gr
Υπουργείο Υγείας: Θα αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους ασθενών κατά την μεταφορά τους με το ΕΚΑΒ

Το υπουργείο Υγείας φέρεται αποφασισμένο να αποδώσει ευθύνες για τους θανάτους ασθενών
Μαρία Γλένη HR

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι συγκλονιστικές υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δυο ημέρες σχετικά με τις μεταφορές ασθενών με το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας διερευνά εξονυχιστικά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Επίσης και η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι και οι δυο περιπτώσεις θανάτων ασθενών, που επρόκειτο να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διερευνώνται διεξοδικά, αφού τα κενά φαίνονται να είναι πολλά.

Θάνατος 19χρονης

Σήμερα το φως της δημοσιότητας είδε μια ακόμη τραγωδία που αφορά τον θάνατο μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, η οποία μετά τις καταγγελίες της οικογένειάς της περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για πάνω από τρεις ώρες.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το ΕΚΑΒ ενώ το σοκαριστικό γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία των συγγενών της στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης για αδιαθεσία και καταβολή εγκύου 8 μηνών. Το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Στις 12:35, το ΕΚΑΒ κλήθηκε και πάλι για την συγκεκριμένη κοπέλα ότι έχει πόνους και μάλλον γεννάει.

Τελικά το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι της 19χρονης σε 25 λεπτά, περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Σε καρότσα φορτηγού

Χθες σημειώθηκε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στην Κω όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της την ώρα που μεταφερόταν σε καρότσα φορτηγού για να διακομισθεί στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

3 σχόλια:

  1. Θα φταίει ο .....καφετζής δίπλα στο ΚΥ σίγουρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι φανερο οτι φταιει ο κηπουρος και ο περιπτερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή