Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

«Κύμα» νέων αιμοδοτών μετά τις πυρκαγιές στην Αττική


Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοδοσία

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Φωτεινό μήνυμα μέσα από τη θλίψη της πρόσφατης τραγωδίας στην Αττική, αποτελεί η συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών στις ανάγκες για αίμα.

Τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για τη συλλογή και μετάγγιση αίματος στη χώρα το διάστημα 23/7/2018 έως 23/8/2018 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017, δείχνουν ότι φέτος είχαμε αύξηση των αιμοδοτήσεων κατά 7.500 χιλιάδες.

Το ένα τρίτο των αιμοδοτών ήταν αιμοδότες πρώτης φοράς, 32% περισσότεροι από πέρσι, στους οποίους και οφείλεται η αύξηση των αιμοδοτήσεων.

Η αύξηση των εθελοντικών αιμοδοτήσεων ήταν 31% συγκριτικά με την περσινή περίοδο, ενώ οι εθελοντές πρώτης φοράς τριπλασιάσθηκαν και ήταν περίπου 6.000 νέοι αιμοδότες.

Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα είναι ο υπερτριπλασιαμός των εθελοντών ηλικίας 18 έως 30 ετών που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και ήταν 4.168, παρουσιάζοντας αύξηση 71% σε σχέση με πέρσι.

Οι μεταγγίσεις των Νοσοκομείων ήταν αυξημένες κατά 9% σε σχέση με την περσινή ίδια περίοδο.

«Ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι στις στιγμές κρίσης οι συμπολίτες, και ιδιαίτερα οι νέοι, μας δείχνουν την ευαισθησία τους και την αλληλεγγύη τους κι αυτό αποτελεί ελπίδα για το μέλλον», αναφέρει το ΕΚΕΑ, ευχαριστώντας όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους. Καλεί, δε, όλους τους νέους ανθρώπους , που έδωσαν αίμα για πρώτη φορά να γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες.

Επόμενη μεγάλη κεντρική αιμοδοσία διοργανώνεται την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 9 το πρωί με 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου