Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Υπ.Υγείας: Γιατί δεν βρίσκουμε κτίρια για τις ΤΟΜΥ

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Ηealth Report.gr

Τους λόγους για τους οποίους δεν βρίσκονται κτίρια για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ανέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Όχι μόνο χωρίς γιατρούς αλλά και χωρίς κτίρια παραμένουν πολλές ΤΟΜΥ τη στιγμή μάλιστα που η ηγεσία του υπουργείου υγείας ευελπιστεί έως το τέλος του έτους να ανοίξει κι άλλες.

Το πρόβλημα της στέγασης των ΤΟΜΥ είχαν επισημάνει από την αρχή οι συνδικαλιστές γιατροί των Κέντρων Υγείας, καθώς οι ΤΟΜΥ άρχισαν σιγά σιγά να εγκαθίστανται μέσα στα Κέντρα Υγείας δημιουργώντας και νέα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Ξεσπιτωμένες»… ακόμη οι ΤΟΜΥ! Γιατί δε βρίσκονται κτίρια»

Ο υπουργός Υγείας πάντως Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» υποστήριξε ότι αναζητούνται κτίρια αλλά λόγω Airbnb δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Σημειώσε χαρακτηριστικά: «Το επόμενο διάστημα, με την νέα προκήρυξη που έχουμε κάνει για τις τοπικές μονάδες υγείας, θα έχουμε μια μεγαλύτερη δυνατότητα, με περισσότερους οικογενειακούς γιατρούς, να στελεχώσουμε τις δομές και να ενισχύσουμε αυτές που ήδη λειτουργούν. Και να ανοίξουμε επιπλέον.

Εκεί υπάρχει και ένα πρόβλημα με τα διαθέσιμα κτήρια, που δυστυχώς θα ξέρετε και λόγω Airbnb, τουρισμού και λοιπά έχουμε μια δυσκολία αυτήν την περίοδο να βρούμε διαθέσιμα κτήρια και κρατικά, για τα οποία δεν είναι πάντα ευχερής η ανακαίνισή τους και η παραχώρησή τους και λοιπά.,

Αλλά και ιδιωτικά κτήρια. Πολλές φορές, δηλαδή, κάνουμε προσκλήσεις ενδιαφέροντος και δεν έχουμε ανταπόκριση».


Πάντως σε ότι αφορά τη στελέχωση των ΤΟΜΥ ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τη νέα προκήρυξη που έγινε θα συγκεντρωθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ επανέλαβε ότι αιτία που δεν βρίσκονται γιατροί είναι η περιβόητη μετανάστευση του ιατρικού προσωπικού καθώς ήδη έχουν αποχωρήσει από τη χώρα 18.000 γιατροί.

6 σχόλια:

  1. Ξανθοκηφηνας: φταιει ο......διεθνης ιμπεριαλισμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειτε βρειτε ειτε δεν βρειτε, κτιρια για τισ ΓΥΦΤΟ-ΤΟΜΥ, ο ιατρικος κοσμος και ΙΔΙΩΣ οι ιδιωτες πρωην ΕΟΠΥΥ γιατροι, δεν προκειται να γινουν οικογενειακοι αν δεν αλλαξετε ΡΙΖΙΚΑ τους όρους της σύμβασης, θα μεινετε μονο με τα καυκασια γεροντια και τους.. απανταχου δυστυχισμενυς και αξιολύπητους που θα δουλευουν για να πληρωνουν.. το νοίκι τησ καλυβας τους.
    Βαλτε το χερι στην τσεπη κοπριτες και ΠΛΗΡΩΣΤΕ τους γιατρούς, οπως για παραδειγμα στην μεγαλειώδη Βρετανία και Αυστρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΓΛΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ?ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΔΕΧΤΟΥΝ?ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΡΑ ΜΟΥ

      Διαγραφή
    2. Δεκαδες εταιρειες εκλπαρουν για Ελληνες γιατρους και τα αγγλικα ειναι αυτονοητα συριζοβλαχα καθαριστρια των 3 και 60,9.16 !Αντε να τριψεις κανα πομολο και ετοιμασου......τα τζαμπατζιλικια της Δεξιας τελειωσαν! Τωρα θα λες γιατρος και θα κλαις!

      Διαγραφή
    3. Αρκουντογκιουφτο του συριζα 9.16 γιατρος ειμαι οχι εξαρτημενο κλεφτρονι σαν και εσενα, λες να μην ξερω αγγλικα/γερμανικα? Τοτε θα καθαριζα μαζι σου τουαλετες στην Κουμουνδουρου!

      Διαγραφή
  3. Και όχι τα 3 ευρώ την ώρα που πληρώνονται οι γιατροί λιγότερα καί από την καθαρίστρια ... λίγο σας έμεινε ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή