Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: Πολύ μεγάλο στοίχημα για μας η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου το avgi.gr, μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες τόνισε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων

Healthview.gr

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι προηγήθηκε μία ουσιαστική συζήτηση με τους δημάρχους του νομού Χανίων και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

«Θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία»» τόνισε. Επίσης, μίλησε για τους πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημοσιο σύστημα υγείας και τώρα μπορούν να επισκεφτούν τις ΤΟΜΥ.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η «δημιουργία των ΤΟΜΥ έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ξεκίνησαν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αυτή την μεγάλη προσπάθεια θα συνεχίσουμε με την περαιτέρω ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας».

21 σχόλια:

  1. Κοροιδια διχως τελος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προπαγανδα χωρις γιατρους δεν υπαρχουν τομυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο κ. πρωθυπουργός. Πρέπει και η φτωχολογιά να έχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Γιατί θα πρέπει ο φτωχός πολίτης να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρει, γιατρό; Όλοι βλέπουμε γύρω μας την καταστροφή, που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Τώρα, που με τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού, βγήκαμε από τα μνημόνια ήρθε η ώρα να διορθωθούν και οι αδικίες στον τομέα της υγείας. Ο εργαζόμενος, ο άνεργος και ο μετανάστης πρέπει να απολαύσουν δωρεάν υγειονομικές παροχές, που παλιότερα δεν μπορούσαν να φανταστούν! Η υποδομή είναι σχεδόν έτοιμη. Μένει μόνο να συμπληρωθεί ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού. Και εδώ ο ρόλος των γιατρών θα είναι καθοριστικός. Ας μην ξεχνάμε, ότι το ιατρικό προλεταριάτο έχει αυξηθεί σ΄ αυτά τα μνημονιακά χρόνια! Αυτό, το ιατρικό προλεταριάτο, θα πυκνώσει τις τάξεις των γιατρών των ΤΟΜΥ και με αυταπάρνηση θα σταθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη ώστε να μη μείνει ούτε ένας ασθενής, από τις ευάλωτες τάξεις, χωρίς τον οικογενειακό του γιατρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι πολυ εξυπνος 8.42! Η φτωχολογια να εξεταζεται απο καυκασια γεροντια και εξαθλιωμενους, ωστε να πεθανει μια ωρα αρχύτερα... ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ 8.42 εσυ και τ'αφεντικα σου και ασε τα παραμύθια γιατι ουτε και οι HOMO ERECTUS δεν σε πιστευουν πλεον.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο 8.42, ολοι αυτοι που αναφερεις...θα απολαυσουν υγειονομικες παροχες...που δε θα μπορουσαν να φανταστουν.... DEPON στο εγκεφαλικο!!!! Φοβερες υπηρεσιες 8.42, ασε τους ανθρωπους να ζησουν, δεν τους λυπασαι???

      Διαγραφή
    3. Άνθρωπε μου, σε ποιον πλανήτη κατοικείς και γράφεις τέτοιες αερολογίες???...Οι ΤΟΜΥ ουσιαστικά ΔΕΝ υφίστανται, οι γιατροί που τις επανδρώνουν είναι ελάχιστοι και η πελατεία τους ΘΑ είναι κυρίως γύφτοι και μετανάστες με ότι αυτό συνεπάγεται για την "ποιότητα" των παρεχόμενων υπηρεσιών...Η χρηματοδότησή τους γίνεται από τα ΕΣΠΑ (ΑΥΤΌ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ ΣΠΑΤΆΛΗ ΠΌΡΩΝ που ο ΣΥΡΙΖΑ τα στερεί από τα δημόσια έργα και την έρευνα) που σε δυο χρόνια τελειώνουν και οι ΤΟΜΥ αποτελούνται κυρίως από τηλεφωνήτριες και καθαρίστριες (κομματικές προσλήψεις)...Οι ΤΟΜΥ έχουν ήδη ΑΠΟΤΥΧΕΙ και απλά περιμένουμε την αλλαγή Κυβέρνησης για το κλείσιμο αυτού του ΠΟΛΥΕΞΟΔΟΥ πειράματος του ΣΥΡΙΖΑ - τόσα δις πεταμένα από τα παράθυρα για κομματικές προσλήψεις ημετέρων...

      Διαγραφή
    4. κοψ τον μπαφο ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    5. Ο μεταναστης γιατι συντροφε ολα στο τζαμπα και αλλοι να πληρωνουν μεχρι και 70% φορους και εισφορες ?Τι ειδους κωμωδιοδημοκρατια ειναι αυτη?

      Διαγραφή
    6. Τι ψυχοφαρμακα παιρνεις 8.42 ??? Δεν ειναι καλος ο γιατρος σου.

      Διαγραφή
    7. Χαριτωμένο τρολλάκι 8,42 η προλεταριοποίηση των γιατρων που επικαλείσαι αποτελέί εξίσωση προς τα κάτω , αλλιώς ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ, και δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση επιτευγμα για να το επικαλείται και σώφρων νούς,χωρια που αποτελεί και θεμέλιο λίθο του φασισμού, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??

      Διαγραφή
    8. 8.42 Καρανίκα τι κανεις;
      Τι νέα;

      Διαγραφή
  4. Έπνιξε το εθνικό σύστημα υγείας με τους μετανάστες και τους ανασφάλιστους και μιλάει κιόλας.

    Οι γιατροί όμως και η μεσαία τάξη δεν ξεχνούν τα χαράτσια των 60-70% που τους φόρτωσε, τα εφκα και τα ΕΝΦΙΑ και τα ανελέητα χτυπήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Θα συντριβεί ο αρχιψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ωρα της συντριβης του φτανει...βασανιστικα. Πρωτοβαθμια περιθαλψη με καυκασια γερονια, αγραμματους και απανταχού εξαθλιωμενους γιατρους ΔΕΝ γινεται. Βαλτε το χερι στην τσεπη γιατι και αυτοι οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΗΝΟΙ που μπηκαν ως οικογενεικοι, θα λακισουν μετα απο 1 χρονο απο τις εξευτελιστικες αμοιβες. Δειτε κοπριτες ποσο πληρωνουν τον γιατρο στην μεγαλειωδη Βρετανια και Αυστρια και βουλωστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατρουδαρες μου εσεις τον βγαλατε οταν σας υποσχεθηκε-κοροιδα-να ξαναγινει το ΙΚΑ,ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΙΑΤΡΕΙΟ,ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΟΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ(ΤΟΥΣ ΑΜΕΜΠΤΟΥΣ).ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΡΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΤΣΙ Κ.ΑΝΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο υπαλληλος του συριζα του 8.42 να περαση απο το ταμειο να πληρωθει για τον κοπο του πηρε αυξηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. ΠΦΥ χωρίς Ειδικούς Γιατρούς είναι ανέφικτη και αδιανόητη.Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν;Πώς είναι δυνατόν να κάνεις ΠΦΥ με τρείς Ειδεικότητες; Κάνεις Κυβέρνηση με τρείς Υπουργούς;Δέν έχουν συμβουλάτορες με εμπειρία στη ΠΦΥ; Το 97% περίπου των παθήσεων, σχεδόν όλων των Ειδηκοτήτων, ανήκουν στην ΠΦΥ και ένα 3% είναι για Νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο Ειδικός Γιατρός μόνο από την περιττή συνταγογραφία την περικοπή περιττών εξετάσεων και το κόστος και τις συνέπειες των λανθασμένων διαγνώσεων απο μή Ειδικούς βγάζει τον μισθό του και εξοικονομεί τεράστια ποσά στο κράτος.Περίπου 60 χρόνια και με τις όποιες δυσχέρειες και αδυναμίες,έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και ποινών και ολα αυτά τις περισσότερες φορές εσκεμμένα,κυρίως μέσω του ΙΚΑ λειτουργούσε η ΠΦΥ και ήταν ο κυματοθραύστης στη προσέλευση των ασθενών στα Νοσοκομεία.Όλο αυτό το οικοδόμημα αντί να βελτιωθεί και εκσυγχρονιστεί γκρεμίστηκε δια χειρός Άδωνιδος.Απολύθηκαν χιλιάδες Γιατροί με τεράστια εμπειρία στη ΠΦΥ, χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους νέους Γιατρούς και φτάσαμε στο γενικό χάος και την ακαταλόγιστη σπατάλη του σήμερα.Σχεδόν όλες οι Ειδικότητες είναι απαραίτητες στη ΠΦΥ,αλλα με αυστηρά καθορισμένους ρόλους.Ο οικογενειακός Γιατρός δίνει τις πρώτες βοήθειες και κατευθύνει. Ο Ειδικός την ανάλογη θεραπεία-πράξη-παρακολούθηση ή την παραπομπή στην αντίστοιχη δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας. Δέν μπορούν να καταλάβουν ότι για να ανέβεις στο δεύτερο όροφο πρέπει να περάσεις από τον πρώτο;Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα θεμέλια ενός συστήματος Υγείας είναι η ΠΦΥ;Αν δεν κάνεις γερά θεμέλια όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ηλιθιότητες είναι αυτές; Το πρόβλημα δεν είναι τα 5 ευρώ που θα δώσει ο ασθενής στον Παθολόγο αλλά τα 3000 ευρώ για τα φακελλάκια στα χειρουργεία.
    Αν μπορείς να το σταματήσεις αυτό τσίπρα, κάνε το. Αλλιώς ράψε το στόμα σου
    που λέμε και στα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ στον εαυτό μου. Είμαι από τα χωριά του τσίπρα και ξέρω πολλά. Άντε μην ανοίξω το στόμα μου!

      Διαγραφή
  10. Ο πρωθυπυργος το ειπε καθαρα. Οι δομες αυτες απευθυνονται σε ανασφαλιστους και οικονομικά αδυναμους που δεν μπορουν να επισκεφθουν ιδιτες ιατρους. Ως φαινεται επιθυμει την λειτουργια και του ιδωτικού τομεα. Μενει λοιπον να το παρει αποφαση ότι και ο ιδιωτικός τομεας πρεπει να εχει επισημως συμμετοχή στη ΠΦΥ με εξοδα του ασθενη. Ειναι δικαιο και πρπει να γινει πραξη. Τοσα εχει προσφερει ο ιδιωτης γιατρος στην υγεια αυτου του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή