Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Νέες θέσεις επικουρικού προσωπικού για δομές και φορείς Υγείας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Αναρτήθηκαν σήμερα οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι που αφορούν στην πρόσληψη και τοποθέτηση λοιπού επικουρικού προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στις ιστοσελίδες των Δ.Υ.ΠΕ και να δουν ποιες θέσεις υπάρχουν ανά φορέα και για όλες τις ειδικότητες και κλάδους. Οι πίνακες θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους όπως ορίζει η ΥΑ ΦΕΚ 2607/4-7-2018 Τεύχος Β’.

Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούν να προσλαμβάνουν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες, επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Όπως ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας, οι Φορείς, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να τοποθετήσει το αιτούμενο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Και σχολιάζουν: "Με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά, για πρώτη φορά, έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας".

1 σχόλιο:

  1. οιΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΡΕΣ ΕΞΩ-ΥΠΟΘΕΤΩ-ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ,ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή