Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Είναι Επίσημο: Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου τέλος τα μέτρα στη διασκέδαση, επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές, 50% στα γήπεδα, 20% η τηλεργασία

Είναι Επίσημο: Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου τέλος τα μέτρα στη διασκέδαση, επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές, 50% στα γήπεδα, 20% η τηλεργασία

Σε ισχύ από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου η χαλάρωση των μέτρων

HR

Είναι επίσημο! Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων Στο πλαίσιο αυτό αίρονται τα μέτρα στη διασκέδαση, επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές, η πληρότητα θα αγγίζει το 50% στα γήπεδα, και στο 20% θα είναι η τηλεργασία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης «στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Να σημειωθεί εδώ ότι στην αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Πάντως η εισήγηση της Επιτροπής έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Τι αποφάσισαν οι ειδικοί

Νωρίτερα οι ειδικοί είπαν “ναι” για να υπάρχουν όρθιοι στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, επέτρεψαν την αύξηση της πληρότητας στο 50% για εμβολιασμένους στα γήπεδα από 10% που είναι σήμερα.

-Επίσης οι επιστήμονες έδωσαν έγκριση ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν και πάλι πολυήμερες σχολικές εκδρομές από την 1η Μαρτίου κάτι που έχουν στερηθεί δεόντως τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

-Σε ό,τι αφορά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις είπαν «όχι» στις παρελάσεις αλλά συμφωνούν να γίνονται κάποιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις με περιορισμένη συμμετοχή και μόνο με εμβολιασμένους εάν είναι σε κλειστούς χώρο.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου