Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΑΙΓΙΟΥ

Αρ. πρωτ. ….10/2/22

Πολύ ανησυχητική είναι η κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου).

Διαδραματίζονται πολύ συχνά, περιστατικά προπηλακισμού και απρόκλητης βίας, εναντίον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού ασφαλείας.

Όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάτω από αντίξοες συνθήκες (χωρίς άδειες και ρεπό, με απλήρωτες εφημερίες, με απαράδεκτα και παράνομα εντέλλεστε, αρκετοί με ορισμένου χρόνου εργασιακές σχέσεις) δίνουν νυχθημερόν το είναι τους για την αντιμετώπιση των λίαν αυξημένων αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των συμπολιτών μας της Αιγιάλειας.

Η υποστελέχωση όλων των τμημάτων (ιδιαίτερα αυτών που έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της πανδημίας) είναι εμφανέστατη και γνωστή στις προϊστάμενες υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό. Το ιατρικό προσωπικό όλο και μειώνεται, γιατί αρκετοί συνάδελφοι μην αντέχοντας άλλο την εξαντλητική, υπεύθυνη και αξιοζήλευτη προσπάθεια που καταβάλουν για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με τον πιο κατάλληλο και επιστημονικό τρόπο, αναγκάζονται είτε να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση εργασίας ή ακόμα και να παραιτηθούν.

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο, κάποιοι δε -ευτυχώς ελάχιστοι- αχαρακτήριστοι πολίτες, ξεσπούν με προπηλακισμούς, ακόμα και σωματική βία στους λειτουργούς της υγείας, για όλες τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας. Η Διοίκηση του Nοσοκομείου σε αυτές τις περιπτώσεις άμεσα θα έπρεπε να κινεί διαδικασίες ποινικής δίωξης, προστατεύοντας τους εργαζομένους του.

Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία κύρια του τμήματος επειγόντων. Όλοι όσοι πολίτες παρουσιάζουν απρεπή, προκλητική και βίαιη συμπεριφορά να απομονώνονται και να οδηγούνται πάραυτα στη δικαιοσύνη. Επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν για την πληρέστερη στελέχωση όλων των τμημάτων και υπηρεσιών.

Εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για χειρότερες εξελίξεις.

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σ. Κοίλιας    Δ. Κουσουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου