Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Εμβόλιο Sanofi: Και για αναμνηστική δόση το δεύτερο πρωτεϊνικό εμβόλιο – Τι είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών για το Novavax

Εμβόλιο Sanofi: Και για αναμνηστική δόση το δεύτερο πρωτεϊνικό εμβόλιο – Τι είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών για το Novavax

Τι είπε για το νέο εμβόλιο της Sanofi της Novavax η Μαρία Θεοδωρίδου

HR

Και για αναμνηστική δόση θα ενδείκνυται το νέο εμβόλιο της Sanofi και της Glaxo που αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς, το δεύτερο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Sanofi και της Glaxo θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αναμνηστική δόση ανεξάρτητα από τα ποια εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί στην πρώτη φάση.

Αντίθετα το εμβόλιο της Novavax οι πρώτες δόσεις του οποίου φθάνουν αυτήν την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τον βασικό εμβολιασμό.

Να σημειωθεί ότι τα δύο πρωτεϊνικά εμβόλια δίνουν ελπίδες στους ειδικούς επιστήμονες ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη και συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιασθεί επειδή έχουν φόβους για πιθανές παρενέργειες.

Τα δύο νέα εμβόλια είναι πρωτεϊνικά και η παραγωγή τους είναι όπως αυτή των άλλων εμβολίων για διαφορετικές ασθένειες όπως για τη γρίπη.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου