Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΕΟΠΥΥ: Πράσινο φως από τη Βουλή για Διοικήτρια και Μη Εκτελεστική Πρόεδρο – Τι είπε ο Πλεύρης για τις αλλαγές που έρχονται

ΕΟΠΥΥ: Πράσινο φως από τη Βουλή για Διοικήτρια και Μη Εκτελεστική Πρόεδρο – Τι είπε ο Πλεύρης για τις αλλαγές που έρχονται – ΦΩΤΟ

Τα δύο νέα πρόσωπα του ΕΟΠΥΥ έλαβαν πράσινο φως από τη Βουλή

HR

Πράσινο φως από τη Βουλή έλαβαν η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και η νέα Μη Εκτελεστική Πρόεδρος Νάντια Γκογκοζώτου.

Τα δύο νέα πρόσωπα του ΕΟΠΥΥ (η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη ήταν προσωρινή για 2 χρόνια) παρουσίασαν σε λίγα λεπτά τις δράσεις τους γύρω από την Υγεία, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ.

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη στη βουλή

Real time έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του παρουσιάζοντας τις δύο κυρίες μίλησε και για τις αλλαγές που έρχονται μέσω νομοσχεδίου που θα καταθέσει σύντομα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η νέα Μη Εκτελεστική Πρόεδρος Νάντια Γκογκοζώτου

Ειδικότερα επεσήμανε ότι στον ΕΟΠΥΥ σύντομα θα εφαρμοσθεί ο Real time έλεγχος προκειμένου να ελέγχονται όλες οι δαπάνες.

Θέλουμε να εξορθολογιστεί το σύστημα, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πλεύρης, συμπληρώνοντας ότι θα πληρώνουμε τις υπηρεσίες που χρειαζόμαστε και όχι αυτές που προκύπτουν από παραβατικές συμπεριφορές.

Η νέα Μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ενώ η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη βρίσκεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια στη θέση της, νέα στον ΕΟΠΥΥ είναι η Μη Εκτελεστική Προέδρος Βασιλική – Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου. Πρόκειται για μία νέα γυναίκα που εργάζεται εδώ και χρόνια στον ΕΟΦ.

Ειδικότερα είναι φαρμακοποιός με Διδακτορικό στο ΕΚΠΑ για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης, ενώ από τον Μάιο του 2016 εργάζεται στον ΕΟΦ στην διεύθυνση αξιολόγησης φαρμάκων. Παράλληλα είναι και γραμματέας του επιστημονικού συμβουλίου εγκρίσεων των ραδιοφαρμάκων.

Η Βασιλική – Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας, έχοντας εργασθεί ως νοσοκομειακή φαρμακοποιός καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες.

Η κ.Γκογκοζώτου

Η κ.Γκογκοζώτου αναμένεται να λάβει ενεργό ρόλο στον τομέα των φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ με δεδομένο ότι ειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

1 σχόλιο: