Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Πελετίδης - Παγώνη: Πώς θα κάνουμε φέτος καρναβάλι

 
Τι είπαν και οι δυο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος, το ποιες μπορούν να πραγματοποιηθούν και με ποιον τρόπο μίλησαν στην εκπομπή "Τι λες Τώρα" του Μέγκα η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής Ματίνα Παγώνη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων επεσήμανε χαρακτηριστικά:

"Τα θέματα της υγείας μας ενδιαφέρουν γιατί υπερασπιζόμαστε τη ζωή. Και το καρναβάλι είναι μέρος της ζωής και συμβάλει στη χαρά. Το καρναβάλι της Πάτρας προετοιμάζεται όλο το χρόνο. Είμαστε πάντα έτοιμοι για να κάνουμε καρναβάλι. Τα άρματα είναι έτοιμα. Αν έχουμε έγκριση είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Δεν θα είναι όμως και φέτος το καρναβάλι όπως θα θέλαμε να είναι. Δεν μπορείς να το οργανώσεις μέσα σε λίγες μέρες. Λαμβάνουμε υπόψη μας διαφορες εκδοχές και κυρίως ότι δεν έχουμε ένα υγειονομικό σύστημα που να μας μπορεσει να μας υπερασπιστεί σαν πολίτες.

Ολοι οι επαγγελματιες της Πάτρας φυσικά θα ήθελαν να γίνει το καρναβάλι. Αν τα πράγματα όμως, βλέπεις ότι δεν είναι καλά υγειονομικά δεν τίθεται θέμα πίεσης, να κάνουμε ή να μην κάνουμε καρναβάλι. Προτεραιότητα έχει η υγεία".

Παγώνη: Απόκριες με παρέες στα σπίτια και τα παιδιά με στολές στα σχολεία

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη σημείωσε:

"Η επιτροπή θα αποφασίσει αυτές τις μέρες αν θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Χρειαζεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά κοιταμε και αυτους που είναι σε ΜΕΘ και στους θανάτους. Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει πιεστεί και τις οικονομικές επιπτώσεις. Δεν θα είναι το καρναβάλι όπως τις δυο προηγούμενες χρονιές που είμασταν κλεισμένοι. Τα παιδιά θα πα΄νε στα σχολεία ντυμένα με τις στολές τους, να γίνουν μικρές εκδηλώσεις σε σπίτια κτλ. Αυτό που θα αποφασίσει η επιτροπή –και καταλαβαίνω τους Πατρινούς – είναι οι μεγάλες εκδηλώσεις. Περνάμε δύσκολες μέρες. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω και όχι μπροστά. Ο,τι αποφασιστεί θα αξιολογείται βάση των δεικτών και των αποτελεσμάτων που θα έχουμε τις επόμενες μέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου