Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Άγνωστες οι επιπτώσεις της Όμικρον στους ανεμβολίαστους

"Έχουμε πάνω από 300.000 ανεμβολίαστους άνω των 60. Δεν θα βγάλουν μάσκα οι άνω των 60 ή οι ανοσοκατεσταλμένοι", είπε ο καθηγητής.
Skai.gr

"Σε καμία περίπτωση δεν βγάζουν μάσκα οι άνω των 60, όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή οι ανοσοκατεσταλμένοι, για τους υπόλοιπους η χρήση της μάσκας είναι λιγότερη αυστηρή", τόνισε την Πέμπτη ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με αφορμή την άρση των μέτρων, ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE) δήλωσε στον Σκάι πως "δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της Όμικρον στους ανεμβολίαστους. Εκεί, οι επιπτώσεις μπορεί να συνεχίσουν να είναι σημαντικές αν δεν προσέχουν. Αν δεν προσέχουν, θα υπάρχουν προβλήματα. 300.000 άνω των 60 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, για αυτό επιμένουν κάποιοι σκληροί δείκτες", προειδοποίησε.

"Ίσως να περάσουμε καλύτερες μέρες με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Μιλάμε για αποκλιμάκωση των μέτρων. Όχι πλήρη αποκλιμάκωση της πανδημίας. Δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης αποκλιμάκωση, χωρίς καθολικό εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού… Είμαστε ακόμα χαμηλά σε παγκοσμία επίπεδα ιδιαιτέρα στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της χώρες της ΝΑ Ασίας", διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος.

"Όσοι ζούμε με άτομα που χρειάζονται προστασία και οι άνω των 60, και να έχουν εμβολιαστεί πρέπει να φοράνε μάσκες Κ95. Σε ανοιχτούς χώρους δε φοράμε μάσκα".

Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ακόμα ότι στη χώρα μας έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ενώ πολλοί συμπατριώτες μας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, καθώς κάθε μέρα ανακοινώνονται 20.000 κρούσματα ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος λόγω των ασυμπτωματικών.

Πηγές: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου