Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Θεμιστοκλέους: Πρώτα φεύγει η μάσκα και τελευταίο το πιστοποιητικό

H άρση της χρήσης της μάσκας, ειδικά για τους εξωτερικούς χώρους θα είναι από τα πρώτα μέτρα ελάφρυνσης των περιορισμών, προέβλεψε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”. “Από τα τελευταία μέτρα θα είναι το πιστοποιητικό εισόδου στους εσωτερικούς χώρους” συμπλήρωσε.

Healthpharma.gr

“Είδαμε άλλωστε και το CDC (Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων) να δίνει μια διαφορετική οδηγία για τις μάσκες, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής” σημείωσε. “Το πότε θα γίνει σε μας είναι απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων” ανέφερε o κ. Θεμιστοκλέους.

“Από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν, θα είναι το πιστοποιητικό εισόδου στους εσωτερικούς χώρους” σημείωσε.

“Στο 91% ανέρχεται το ποσοστό των ατόμων που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου” ενημέρωσε. “Έχουν μείνει μόνο 170.000, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν νοσήσει και έχουν το πιστοποιητικό νόσησης. Είναι μικρός αριθμός σε σχέση με τα 5 εκατομμύρια των υπόχρεων” σημείωσε.

“Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε την επιβεβαίωση της ημερομηνίας του πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax, αλλά πρέπει να την έχουμε για να ανοίξουμε ραντεβού” ενημέρωσε και πρόσθεσε πως “θα ενταχθεί και αυτό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας”. Ωστόσο επεσήμανε ότι “δεν περιμένουμε μια μαζική συμμετοχή στους εμβολιασμούς λόγω του νέου εμβολίου”

“Δεν έχει ατονίσει η εμβολιαστική καμπάνια” σημείωσε. “Η χώρα μας είναι στο μέσο όρο της Ε.Ε στην εμβολιαστική κάλυψη “Ακόμη και αυτή τη στιγμή που έχουμε καλύψει μεγάλο ποσοστό στον εμβολιασμό ενηλίκων, η Ελλάδα είναι 6η με 7η χώρα στους ημερήσιους εμβολιασμούς” ενημέρωσε.

Σε κάθε περίπτωση η “εμβολιαστική περίοδος τελειώνει” ανέφερε αλλά η “Επιχείρηση Ελευθερία” δεν θα λήξει. Η εμβολιαστική περίοδος καλύπτεται. Ο πολίτης θα μπορεί να βρει εάν θέλει ραντεβού μέσα σε 24 ώρες, ακόμη και το καλοκαίρι”. Και υπογράμμισε “έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προσαρμόζουμε τους εμβολιασμούς εάν χρειάζεται. Είμαστε έτοιμοι από Σεπτέμβριο σε οτιδήποτε προκύψει όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα”.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών σημείωσε πως “κινείται πολύ καλά έχουμε ένα ποσοστό στην ηλικία 5 έως 11 ετών περίπου ίδιο με αυτό στην Ε.Ε. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 140.000 παιδιά. Στους εφήβους φτάνουμε σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου