Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τις περικοπές συντάξεων συνταξιούχων που εργάζονται ιδιωτικά

Συντάκτης: Virus

Αίτημα να μην περικοπούν από 1η Μαρτίου 2022 οι ακαθάριστες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, των συνταξιούχων που εργάζονται ιδιωτικά και είχαν αναλάβει εργασία πριν την 13η Μαΐου 2016 (ισχύς ν.4387/2016), έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΑ/ΣΣΑΣ).

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον αρχίατρο Φ. Πατσουράκο τονίζεται ότι με την κίνηση του κουρέματος των συντάξεων και σε ποσοστό 30% επιβάλλεται με νόμο που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση (ν.4670/28-2-2020) λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2019, ανατρέπεται μια προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. «..Καμιά σύνταξη δεν θα περικοπεί..», υπενθυμίζεται από τον σύνδεσμο «και μάλιστα χωρίς να υφίσταται ανάλογη μνημονιακή δέσμευση», τονίζεται στην επιστολή.

Απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό οι απόφοιτοι τονίζουν ότι αναγκάζονται να εργάζονται ιδιωτικά «όχι για να πλουτίσουν» αλλά για να μπορέσουν να βιοποριστούν λόγω χαμηλής σύνταξης, την οποία οι περισσότεροι συνταξιούχοι έλαβαν πριν τον Μάιο 2016, αλλά και μετά το 2016. Σημειώνεται ότι οι ότι ήδη εφαρμόζεται η περικοπή του 30% στις συντάξεις τους.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε επαλειμμένα διαβήματα νομικής φύσεως αλλά και σε συζητήσεις με υψηλούς εκπροσώπους της κυβέρνησης. «Λάβαμε ομολογίες περί του δικαίου του αιτήματος και ομοίως ισχυρές υποσχέσεις για την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την νέα περικοπή στις συντάξεις.

Ο σύνδεσμος διαμαρτύρεται ότι δεν έλαβε «ουδεμία μέχρι σήμερα απάντηση πήραμε από τα συναρμόδια υπουργεία, παρά περιφρόνηση και αδιαφορία χωρίς εμφανή πρόθεση προώθησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της ρύθμισης».

Αίτημα κάνει ο σύνδεσμος προς τον πρωθυπουργό να παρέμβει για τους χιλιάδες συνταξιούχους στους οποίους πρόκειται να περικοπεί η σύνταξη από 1ης Μαρτίου 2022 και για να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση υπέρ όλων των συνταξιούχων που εργάζονται ιδιωτικά. Επιδίωξη του συνδέσμου είναι να μην αφαιρεθούν οι πόροι αφενός οι συντάξεις των αυτοαπασχολούμενων προ του 2016 και αφετέρου να καταργηθεί η περικοπή του 30% σε όσους εργάζονται ιδιωτικά μετά την 13η Μαρτίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου