Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Άμεσα εξοφλούνται οι τακτικές εφημερίες – Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο στο ΕΣΥ

Στο δρόμο οι γιατροί καθώς δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί οι εφημερίες Απριλίου

HR

Την διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των τακτικών εφημεριών των υγειονομικών έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ” μετά τη ψήφιση του Νόμου αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών“.

Νοσοκομειακοί γιατροί: Πανελλαδική Στάση εργασίας την Τετάρτη

Την ίδια στιγμή με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν την Τετάρτη στάση εργασίας πανελλαδικά, διεκδικώντας άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλών και νομοθετική ρύθμιση για μη περικοπή στις πρόσθετες εφημερίες.

Όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, “…παρά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, παρά τους κομπασμούς του στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα κάνει το αυτονόητο και θα πληρώσει τις δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες που μάς χρωστάει, παρά τις διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις μας, το κονδύλι του δεύτερου τριμήνου δεν έχει εκταμιευτεί ακόμα, με κίνδυνο να μην πληρωθούμε τις τακτικές εφημερίες του Απριλίου ούτε τον Ιούνιο”.

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει πως αυξήθηκε η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών στις ειδικότητες πρώτης γραμμής, για να μην προσληφθούν γιατροί και να κατευναστούν οι αντιδράσεις και η οργή του κλάδου:

Και όχι μόνο δεν έχει καταβληθεί σχεδόν σε κανένα νοσοκομείο μέχρι σήμερα, αλλά σε ορισμένα νοσοκομεία όπως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πληρώσατε μόλις ένα μικρό μέρος του ποσού των τακτικών εφημεριών του Μαρτίου, δηλαδή έναντι. “τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όσο για τις πρόσθετες εφημερίες που οι γιατροί εξαναγκάζονται να κάνουν εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει πως όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί εδώ και έξι μήνες, αλλά ψηφίστηκε επαναφορά του πλαφόν από το 15% στο 9% που ίσχυε προ πανδημίαςΕιδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

1 σχόλιο: