Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΕΟΠΥΥ: «Φαρμάκι» η νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές για όσους δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό – Τι προβλέπεται

Τι δεν θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για όσους δεν θα έχουν προσωπικό γιατρό και θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές

Δήμητρα Ευθυμιάδου - HR

Περισσότερα από ότι όλοι οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν για νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές, όσοι δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό.

Άλλωστε από την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι «ποινές» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που δεν έχουν επιλέξει προσωπικό γιατρό. Δείτε ΕΔΩ όλη τη διαδικασία: Προσωπικός γιατρός: Πώς θα γίνει η εγγραφή από 1η Ιουλίου – Όλα όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση

Ειδικά σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές, θα αποδεικνύονται φαρμάκι καθώς ήδη οι ασφαλισμένοι πληρώνουν μεγάλη συμμετοχή αφού ο Οργανισμός αποζημιώνει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα ζητούν στο τέλος οι ιδιωτικές κλινικές από τους ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό που ξεκινά την 1η Ιουλίου, θα γίνεται μέσω της ΗΔΙΚΑ στην οποία οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται με τα στοιχεία τους από το TAXIS, την ταυτότητα τους και το ΑΜΚΑ, ενώ θα υπάρχει ενσωματωμένη η δυνατότητα για επιλογή προσωπικού γιατρού.

Για όσους δεν έχουν εξοικείωση με τα ψηφιακά συστήματα, εγγραφές στον προσωπικό γιατρό μπορούν να γίνουν και διά ζώσης.

Φαρμάκι από τον ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές κλινικές

Από την 1η Οκτωβρίου όσοι πολίτες δεν έχουν προσωπικό γιατρό θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και αυτό διότι στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, θα πρέπει να πληρώνουν κατά 10% περισσότερο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καταβάλλουν χρήματα στον ιδιωτικό τομέα όταν νοσηλεύονται.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όμως λίγους μήνες αργότερα. Ειδικότερα από 01-01-2023 τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται κατά 20% για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές.

Συνεπώς το συνολικό «πακέτο» που θα πρέπει να πληρώνουν θα είναι πολύ πιο ακριβό σε σύγκριση με τους πολίτες που θα έχουν προσωπικό γιατρό.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

6 σχόλια:

  1. Βορεια Κορεα του Λαικου Κομισατιου της Υγειας Ατανας Πλεβριεφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κατά πέσουν όλες αυτές η δίκην εγκληματικής οργάνωσης αυθαιρεσίες νομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θελαμε κομμουνιστικη λογικη θα ψηφιζαμε ΣΥΡΙΖΑ.Το οποιο και θα πραξουμε μαζικα κυριοι συνδικαληστες της μπολσεβικικης ΝΔ που δεν θα επρεπε να ειχατε χαλασει τον κοσμο .Ο ΙΣΑ? Οξεια αφωνια !Μονο επι Ξανθου μιλουσε .Στις εκλογες που ζυγωνουν θα καταλαβουν οι κοκκινοι γαλαζιοι το λογο της ηττας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα κάνετε; Υπάρχει ιδιωτική κλινική , που να δέχεται με ΕΟΠΥΥ; Έχετε υπόψη τι δίνει; Το καθαριστήριο για τα σεντόνια και ούτε αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκλογες τον Οκτωβριο ή και νωριτερα .Ετοιμαστειτε για τις δικες μας ποινες κε κομισσαριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή