Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Έρχονται οι υπουργικές αποφάσεις για τις αμοιβές των γιατρών – Όλες οι λεπτομέρειες

Πώς θα αμείβεται ένας Προσωπικός γιατρός εάν εφαρμοσθούν οι υπουργικές αποφάσεις

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Τις αμοιβές με τις οποίες θα πληρώνεται ο προσωπικός γιατρός αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ.Πλεύρης αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις υπουργικές αποφάσεις εντός των ημερών που θα περιλαμβάνουν όλες τις λεπτομέρειες.

Προσωπικός γιατρός: Όλες οι αμοιβές

Ειδικότερα ο προσωπικός γιατρός θα αμείβεται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «Στα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ.Πλεύρης.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο προσωπικός γιατρός θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα για πιο ηλικιωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν και περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι εάν θα αναλάβει νέους.

«Μεσοσταθμικά λοιπόν με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Γεγονός που σημαίνει πως ένας προσωπικός γιατρός μπορεί να βγάλει μέχρι 60.000 ευρώ εάν πληροί τις προϋποθέσεις. Βέβαια τα χρήματα αυτά θα είναι φορολογημένα.

Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για πληρωμή κατά ασθενή από 20-40 ευρώ για κάποιον ιατρό που θα εξαντλήσει το όριο των 2.000 ασθενών, οι αμοιβές θα κυμαίνονται μίνιμουμ 40.000 μεσοσταθμικά 60.000 το χρόνο και υπό όρους και πάνω από αυτό το ποσό, ενώ οι ιατροί του δημοσίου θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος και θα καλύπτεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός με γιατρούς.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

7 σχόλια:

  1. Τα χρήματα αυτά ισχύουν μέχρι τότε που το κράτος αποφασίσει μονομερώς να τα μειώσει χωρίς την συναίνεση των γιατρών. Τό έχει ήδη κάνει με τους εργαστηριακούς τρεις φορές 1. Ασφαλιστικές 2 rebate 3 claw back και έπεται συνέχεια με τσ κατ' ευφημισμό ποιοτικά κριτήρια σαν κερασάκι στην τούρτα . Κυβερνητική αναξιοπιστία διαχρονικά και διακομματικά που πρέπει οι γιατροί να προσπαθήσουν να κατοχυρωθούν οτι , ότι συμφωνηθεί δεν μεταβάλλεται κατά πως του .....απαυτώσει του κάθε υπουργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι υπόλοιποι ιατροί πως θα αμοίβονται ? Με δέκα ευρώ μικτά? Η με 1500€ βασικό μισθό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο οι προσωπικοί ιατροί υπάρχουν? Οι συμβεβλημένοι γιατί αποζημιώνονται με 10 και οι άλλοι με......20-40 ευρώ; Υπάρχει κάποια εξήγηση; Εμείς δεν είμαστε ειδικοί ιατροί, δεν παράγουμε έργο; Είναι ......δυνατόν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΤΑ 20-40ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ(!)ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ???Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΑΘΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν κατάλαβες λάθος συνάδελφε 6.50 και ορθώς το επισημαίνεις αλλά κάνε τις πράξεις και θα δεις ότι οι αμοιβές των προσωπικών προκύπτουν πολύ υψηλότερες. Πρέπει να υπάρξει διόρθωση στις αποζημιώσεις των υπολοίπων συμβεβλημενων

      Διαγραφή
    2. Ο συνάδελφος 1.07 έχει δίκιο πάρκο που είναι όπως τα λες 6.50, προκύπτουν τεράστιες διαφορές με τους συμβεβλημενους/κορόιδα αν τα υπολογισεις

      Διαγραφή
  5. Μην ανησυχείτε.θα τα πληρώσουν όλα οι εργαστηριακοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή