Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Συντονιστικό όργανο: Κήρυξη κινητοποιήσεων από 18 έως 20 Ιουλίου 2022

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Τσόχα 15-17, Αθήνα, Τ.Κ. 11521, ΤΗΛ. 2106855949

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Δελτίο Τύπου

Κήρυξη κινητοποιήσεων από 18 έως 20 Ιουλίου 2022

Ζητάμε άμεση κατάργηση της προείσπραξης του claw back

Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε!

Στις 08/07/2022 συνεδρίασε το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ. για να εκτιμήσει την κατάσταση, μετά και την επιστολή που είχαμε στείλει στον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη την 01/07/2022 (επισυνάπτεται) με συγκεκριμένα αιτήματα.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Υπουργού, εξαγγέλλουμε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022.

Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.

Ζητούμε την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια μας, διαφορετικά αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας.

Ζητούμε όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις!

Ανακοινώνουμε εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε κινητοποίηση που αφορά το κλείσιμο των εργαστήριων εξαγγελθεί από περιφερειακούς συλλόγους, το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. θα δώσει την πλήρη στήριξη και κάλυψή τους.

Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους.
Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς!
Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας!
Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για την Υγεία!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ      Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ 
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ             Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

12 σχόλια:

  1. να κανουμε τα ιατρεια μας εκλογικα κεντρα δυσφοριας.οξω ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι τα ίδια τρεις μέρες ,,,και μετά τι;απλά θα κοπεί η μέση μας την Πέμπτη ,να κλείσουμε για μεγάλο διάστημα μέχρι να δοθούν λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ και μόνο ΕΝΑ πρέπει να ειναι το αιτημά μας, η με οποιονδήποτε τρόπο κατάργηση του claw back ,άμεσα και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί απο οτι φαίνεται ειναι η μαζική καταγγελία της σύμβασης που ΔΕΝ έχουμε. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρει Θωμοπουλε με ολο το σεβασμο ,η συμβαση ειναι νομιμοτατη και ισχυρη

      Διαγραφή
    2. Ποια σύμβαση ρε βλάκα 9.21 είναι νόμιμη? Προβλέπει καμία σύμβαση ckaw back και rebate?

      Διαγραφή
    3. Αν ειχες τη στοιχειωδη νοημοσυνη θα το καταλαβαινες .Ρωτα και κανενα δικηγορο .Κι αφου ειναι παρανομες οι συμβασεις γιατι τις τηρουν ολοι ?

      Διαγραφή
    4. Πανηλίθιος εγκάθετος του χρΕΟΠΥΥ που δήθεν ρώτησες και δικηγόρο, το μισό μου σόι είναι δικηγόροι! Αν τροποποιούνται μονομερώς οι συμβάσεις θα την τροποποιουσα μόνος μου βλάκα με αμοιβι 500€ ανά πράξη και περίπτωση μη και ένα λεπτό χρόνο εξέτασης! Ηλίθιε χαφιέ με ιατρούς μιλάς όχι με την παρέα σου στο καφενείο ....

      Διαγραφή
  4. 4 χρόνια κυβέρνηση ΝΔ,πριν 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,πιο πρίν αλλα 2 ΝΔ,κλπ. κύριοι του συντονιστικού δεν το αντιλαμβάνεστε οτι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά μας? οι απεργίες των 3 ή 4 ημερών δεν τους φοβίζουν, ξέρουν οτι την άλλη μέρα θα είμαστε και πάλι στο μαντρί,πάρτε το απόφαση, η μόνη διαδικασία που δύναται να φέρει αποτέλεσμα είναι η στάση εξυπηρέτησης του ΕΟΠΥΥ ή η καταγγελία της ψευτοσύμβασης,διαφορετικά παραιτηθείτε, Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.(Δεν ειμαι διατεθειμένος να συμμετέχω μαζί σας στον εμπαιγμό του κλάδου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταματηστε να παρακαλατε τον πριγκιπα ,αφηστε τα ημιμετρα και καντε αυτο που προτασει η κοινη λογικη:μαζικη καταγγελια της συμβασης μεσω πανελληνιου ιατρικου συλλογου,κλεισιμο επ αοριστον και αμεση διαγραφη απο το πειθαρχικο του ιατρικου συλλογου σε οποιον δε συμμετεχει!θα ειναι τετοια η οργη του κοσμου απεναντι στους κυβερνωντες που το claw back θα εξαφανιστει σε 5 ημερες!αλλα ειστε φιλα προσκειμενοι στον πριγκιπα και θα σας τραβηξει το αυτι,μονο επι αριστερας κουνιοσασταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει ομως ιατρικος συλλογος που να στηριζει τους γιατρους ,αυτο ειναι το προβλημα .Δεν θα τολμουσε ποτε κανεις να παει κοντρα στον υπουργο και την κυβερνηση ,οποτε ονειρα θερινης νυκτος

      Διαγραφή
  6. Γιατί 3 ημέρες ?Είναι πολύ .Μια δίωρη στάση εγασίας 12-2 και θα ταρακουνιόταν το σύμπαν ! Γελοιότητες .Ντροπή ρεεεεεε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο με τις απεργίες εστώ και τόσο μικρές αλλά συχνές μπορεί να προβληματιστεί ο κόσμος,η κοινωνία η οποία έχει μαύρα μεσάνυχτα για το τι συμβαίνει….Κάθε φορά γινόμαστε γελοίοι με το να εξηγούμε τα ανεξήγητα.Την απόλυτη παράνοια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή