Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Καραμανδάνειο: «Σε λίγο θα ζητήσουν να πάνε τα ΜΑΤ στην Παιδοψυχιατρική Κλινική…!».

Έκτακτο συμβούλιο μεθαύριο

Στο τραπέζι μπαινει μεθαύριο η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραµανδανείου Νοσοκοµείου της Πάτρας. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει συγκαλέσει για µεθαύριο το έκτακτο συµβούλιο Ψυχικής Υγείας στο οποίο συµµετέχουν επιστηµονικά µέλη της περιοχής προκειµένου να καταγράφουν τις απόψεις τους για την λειτουργία της Κλινικής και να εξεταστούν όλα όσα καταγγέλλονται, ενώ το αµέσως επόµενο βήµα είναι να µεταβεί και ο ίδιος στον Εισαγγελέα προκειµένου να του εκθέσει το θεσµικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Παιδοψυχιατρικού Τµήµατος και τις απόψεις των αρµοδίων οργάνων.

Υπενθυµίζεται ότι η διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ευθυµία Λώλου είχε αναφέρει πως το υπάρχον κτήριο στην οδό Κορύλλων δεν ανταποκρίνεται και δεν καλύπτει επ’ ουδενί τις ανάγκες µιας τέτοιας κλινικής, όπως επίσης ότι η Παιδοψυχιατρική είναι υποστελεχωµένη. Απαιτείται άµεση προκήρυξη θέσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. «Υπερεφηµερεύουµε γιατί οι εφηµερίες που νοµίµως πρέπει να κάνουµε είναι 5-6 και πραγµατοποιούµε 13-14. Ακόµη και για τις σε ετοιµότητα στο σπίτι εφηµερίες αναγκαζόµαστε να εφηµερεύουµε στην Κλινική λόγω της ιδιαιτερότητάς της κατάστασης των νοσηλευόµενων παιδιών», είχε επισηµάνει.

΄Η αναφορά της για τις κλήσεις προς την Αστυνοµία εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισµένα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν επιθετική συµπεριφοράς, φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το αίτηµα των αστυνοµικών για άµεση απεµπλοκή τους από τις ακούσιες νοσηλείες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του και µάλιστα µε δήλωσή του απαντά µε κατηγορηµατικό τρόπο πως η Αστυνοµία δεν µπορεί να επεµβαίνει. «Οι ασθενείς δεν είναι κρατούµενοι, ούτε κακοποιοί, πόσο µάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Είναι πολύ λυπηρό να χρειάζεται η Αστυνοµία για να καθηλωθούν παιδιά και να µην µπορεί ολόκληρη η ιατρική κοινότητα να βρει µια λύση. Σε λίγο θα ζητήσουν να πάνε τα ΜΑΤ στην Παιδοψυχιατρική Κλινική…!».

Πηγή: Εφ. Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου