Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Διευθυντής ΠΟΥ: Μόνο στους άνω των 60-65 η δεύτερη αναμνηστική τώρα

Συντάκτης: Virus

Η δεύτερη αναμνηστική δόση θα πρέπει να λαμβάνεται από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Hans Klunge. Μια στρατηγική ενισχυτικής δόσης στον γενικό πληθυσμό ενδεχομένως να εξεταστεί από το φθινόπωρο.

Άμυνα πρέπει να δημιουργηθεί έναντι στις μεταλλάξεις του SARS–CoV-2, σύμφωνα με τον κ. Klunge ο οποίος σε δηλώσσεις του στο euronews υπενθύμισε ότι το συνολικό ποσοστό εμβολιασμένων σε όλη την Ευρώπη δεν ανέρχεται του 60%. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο βασικό σχήμα εμβολιασμού και έπειτά στην πρώτη ενισχυτική δόση.

Παρά την διαθεσιμότητα της τέταρτης δόσης σε κάποιες χώρες, ο κ. Klunge εκτιμά ότι έμφαση πρέπει να δοθείι στις ευάλωτες ομάδες, άνω των 60-65 ετών και σε ανθρώπους με χαμηλή ανοσία. Οι υγειονομικές αρχές εξετάαζουν το ενδεχόμενο μίας στρατηγικής για το φθινόπωρο που θα περιλαμβάνει και κάποιες συστάσεις για μια δεύτερη αναμνηστική δόση. Σε περίπτωση ευρείας εξάπλωσης της υπομετάλλαξης Β Α5, η ενισχυτική δόση θα λειτουργήσει ως προστατευτικό μέτρο για τον πληθυσμό, όπως επεσήμανε το στέλεχος του ΠΟΥ, εξηγώντας ότι πρέπει να γίνουν τα δέοντα για να αποφευχθούν οδυνηροί κοινωνικοί και οικονομικοί περιορισμοί, όπως πριν από δύο χρόνια.

Σχετικά με την διαφυγή των εμβολίων από τις μεταλλάξεις ο κ. Klunge επεσήμανε ότι «τα εμβόλια προστατεύουν από τον θάνατο και από την σοβαρή νόσηση. Δεν αποτρέπουν ακόμα τη μετάδοση, αλλά τουλάχιστον προστατεύουν από τον θάνατο και την σοβαρή νόσηση». Ο ίδιος συνέστησε την χρήση μάσκα σε περιπτώσεις συγχρωτισμού και τη τήρηση των αποστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου