Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΕΟΠΥΥ: Παράταση συμβάσεων των ιδιωτών οικογενειακών γιατρών

Συντάκτης: Virus

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων των ιδιωτών οικογενειακών ιατρών. Η παράταση προβλέπεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση με βάση άρθρο 8 του Ν. 4950/2022 αφορά όλους ανεξαρτήτως του χρόνου λήξεως της σύμβασής τους με τους ίδιους όρους. «Κατά παρέκκλιση του πρώτου εδαφίου, οι ανωτέρω συμβάσεις λήγουν αυτοδικαίως από τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Υγείας της παρ. 5 του άρθρου 71 του ν. 4931/2022 (Α’ 94), περί της έναρξης ισχύος του θεσμού του προσωπικού ιατρού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Η μηνιαία αποζημίωση των γιατρών από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Σημειώνεται ότι η παράτασης των συμβάσεων ΕΟΠΥΥ ισχύει για όλες τις ειδικότητες Οικογενειακών ιατρών (Παθολόγους, Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικής) που έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Νέες αιτήσεις συμβάσεων Οικογενειακών ιατρών δεν θα γίνονται δεκτές και υπενθυμίζουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα https://personaldoctors.eopyy.gov.gr/ για την υποβολή αιτημάτων Προσωπικών ιατρών.

2 σχόλια: