Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Πώς θα γίνονται οι επισκέψεις- Όλη η διαδικασία

Πόση ώρα ο προσωπικός γιατρός θα εξετάζει τους ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο του
HR
Πρεμιέρα κάνει ο προσωπικός γιατρός καθώς από τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου ξεκινά η σταδιακή εγγραφή των πολιτών στο νέο σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αλλαγές που έχει κάνει την τελευταία στιγμή δίνονται περισσότερες επιλογές στους πολίτες ώστε να εντοπίσουν έναν προσωπικό γιατρό κοντά στην περιοχή τους, αφού θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες ειδικότητες.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς, Γιατρούς Εργασίας (του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα) αλλά και ιδιώτες γιατρούς με τις ίδιες ειδικότητες που δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν επειδή είχαν κάποια συνεργασία με το δημόσιο όπως συμμετοχή σε επιτροπές, υπουργεία κ.λ.π.

Όμως αξιοσημείωτο είναι ότι για να είναι κανείς προσωπικός γιατρός θα πρέπει να έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Πάντως οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να επιλέξουν ως προσωπικό γιατρό κάποιον που δεν θα είναι ενταγμένος στη λίστα, έστω κι αν θα θέλουν να τον πληρώνουν με χρήματα από την τσέπη τους.

Προσωπικός γιατρός: Η διάρκεια των επισκέψεων

Η επίσκεψη πάντως στον προσωπικό γιατρό θα διαρκεί 15 λεπτά, καθώς αυτό προβλέπεται από την σύμβαση του ιατρικού προσωπικού.

Τα ραντεβού θα κλείνονται από τους πολίτες μέσω της ΗΔΙΚΑ, του ψηφιακού δηλαδή συστήματος από το οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όμως ο πολίτης δεν θα πληρώνει επίσκεψη ακόμη κι αν ο προσωπικός του γιατρός τον δει εκτός ωραρίου.

Γεγονός που σημαίνει βέβαια για τον ιατρικό κόσμο, ότι το ωράριο που θα καθοριστεί και θα δηλωθεί επίσημα από τον κάθε προσωπικό γιατρό, θα μπορεί να παραβιάζεται. Σημείο που προκαλεί και αντιδράσεις στους γιατρούς.

Να επισημανθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ο ανώτερος αριθμός επισκέψεων τον μήνα για κάθε ασθενή, γεγονός που επίσης προβληματίζει τον ιατρικό κόσμο

8 σχόλια:

  1. Τι λες ρε μεγάλε, που θα εξεταστεί δωρεάν εκτός του ωραρίου.... Ονειρεύεσαι... Θα πληρώσει και θα πει κι έμα τραγούδι.... Άντε που τα θέλετε όλα τζάμπα πια... Το έχετε ξευτιλίσει... Δεν θα βρίσσκετε γιατρό σε λίγο καιρό ούτε για δείγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωμωδιακο το ολο σκηνικο ,προκαλει γελιο .Οι πολιτικοι οταν νοσουν θα δεχονταν 15λεπτη εξεταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιατρική εξέταση : ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε έλεγε μια διαφήμιση για το αζαξ για τα τζάμια .Τώρα και στην άσκηση της ιατρικής . Η επιπολαιότητα στα high της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επομενως συναδερφοι δεν υπαρχει ωραριο .Αρα οσοι συμβληθουν θα εχουν ως μοναδικο εισοδημα στο καλο σεναριο στο τελος του μηνα το μισθο που θα δινει ο ΕΟΠΥΥ χωρις τις κρατησεις, για να πληρωσει ο ιδιωτης ιατρος ΤΣΑΥ , ενοικιο, ρευμα ,τηλεφωνο ,κινητα κλπ .. .Συμπερασμα οποιος μπει θα κανει καθε πρωι την προσευχη του να περασει το 9 μηνο, για να φυγει τρεχοντας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Natasa Sturnidi Hazpviolidi: igo exetazi elino asteni .....5 minuti ! Ftani, sto Sovietiko Soyoz iksetaza 1 minuta ! Kerome irta Gretsia , edo eki ilio ,talasa ke perni kiliarika gia na koriidevi hazonelina! Zito tavarish komisar plevrief zito komisariat hreopyy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασα μου μπραβο και συγχαρητηρια που η τεραστια γνωση και εμπειρια που αποκομισες στη μεγαλη Σοβιετικη μας Ενωση που θα ζει για παντα στις καρδιες μας ,σου επιτρεπει εξεταση του 1 λεπτου , προσον που ουτε η πολυαγαπημενη μας συντροφισσα Μινα Γκαγκοβα δεν εχει .Φαντασου τι οικονομια μας κανεις ,μεχρι που μπορει να σου χορηγησει ο λατρευτος μας κομισαριος Πλεβριεφ και δευτερο πιατο φασολαδα το βραδυ!Κι αν γινει κανενα λαθακι απο τη βιαση ,μη σκας Νατασα μου .Θα κανουμε εδε και θα βγεις λαδι !Ζητω το Κωμα !Ζητω ο κομισαριος Πλεβριεφ !Ζητω η μεγαλη Σοβιετικη μας Ελλαδα !

      Διαγραφή
  6. μονο οι φαρμακοποιοι εχουν δυναμη τελικα !και σε λιγο καιρο δε θα παταει ανθρωπος στα ιατρεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που γίνεται με τις συμβάσεις του Π.Ι.είναι όλο λάθος.
    Ο ασφαλισμένος πολίτης για να τυνχάνει περίθαλψης δωρεάν θα πρέπει να μπαίνει σε δημόσια δομή. Είτε σε Κ.Υ είτε σε ΤΟΜΥ. που θα λειτουργεί πρωί-απόγευμα. Για όλο το 24ωρο θα είναι τα Κ.Υ. και τα νοσοκομεία. Εκεί ο γιατρός θα είναι διορισμένος με σύμβαση ορισμένου χρόνου κατόπιν προκήρυξης των θέσεων. Οι ειδικότητες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη θα είναι του γενικού ιατρού,του παθολόγου,του παιδιάτρου. Ο ασφαλισμένος θα εγγράφεται στη δημόσια δομή της περιοχής του .όπως γράφεται και ανήκει στην εφορία της περιοχής του. Εκεί ο υπάρχων γιατρός θα τον εξυπηρετήσει. Οπως κάνει και ο αγροτικός σε μιά περιοχή. Και βέβαια αν βρεθεί το καλοκαίρι σε άλλη περιοχή θα μπορεί να πάει πάλι στη δημόσια δομή του τόπου που βρίσκεται. Δεν είναι προς το συμφέρον του ασθενούς να έχει ένα γιατρό προσωπικό. Θα υπάρχουν παράπονα, συγκρούσεις,λάθη. Τα ιδιωτικά ιατρεία θα πρέπει να είναι αμιγώς ιδιωτικά. Και τα εργαστήρια τα ιδιωτικά το ίδιο. Οι συμβάσεις των ιδιωτών στά ιατρεία τους με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταργηθούν.Ιατροί άλλων ειδικοτήτων μπορεί να υπάρχουν με σύμβαση σε Κ.Υ όπως και εργαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή