Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Σε ποιες περιοχές θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών τέλος Ιουλίου

Προσωπικός γιατρός: Σε ποιες περιοχές θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών τέλος Ιουλίου

Από 31 Ιουλίου ο προσωπικός γιατρός θα «ανοίξει» για τους πολίτες κάποιων περιοχών της χώρας

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σάρκα και οστά θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει ο προσωπικός γιατρός, καθώς υπάρχουν περιοχές που φαίνεται να έχουν επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό.

Γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν σύντομα να επιλέξουν τον προσωπικό γιατρό που επιθυμούν και να εγγραφούν στο σύστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις περιοχές όπου έχει συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός γιατρών, το σύστημα θα κλείσει και δεν θα δοθεί παράταση ώστε να γίνουν νέες συμβάσεις με γιατρούς.

Περιοχές με επάρκεια γιατρών

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, στις περιοχές που έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των γιατρών που απαιτούνται, οι εγγραφές για τους πολίτες θα ανοίξουν στις 31 Ιουλίου.

Πρόκειται για περίπου 15 με 20 Νομούς της χώρας που βρίσκονται σε περιοχές όπως η Ήπειρος, η Κρήτη, η Πελοπόννησος ενώ και σε πολλά μεγάλα νησιά του Αιγαίου έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός γιατρών που έχει κάνει σύμβαση για το σύστημα του «προσωπικού γιατρού».

Στο ιατρικό προσωπικό που θα αναλάβει να παράσχει δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες συμπεριλαμβάνονται και οι 2159 γιατροί των δημοσίων δομών (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και Πολυϊατρεία), οι 800 οικογενειακοί γιατροί που είχαν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι νέες εγγραφές των γιατρών είναι περίπου 600 πλέον.

Όχι ιδιώτης προσωπικός γιατρός με πληρωμή

Στο μεταξύ όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ακόμη κι αν σε κάποιες περιοχές δεν συμβληθούν αρκετοί γιατροί για να καλυφθεί ο πληθυσμός, δεν θα δοθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να γίνουν προσωπικοί γιατροί έναντι αμοιβής από τους πολίτες.

Πρόκειται για την «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος στο HealthReport.gr, καθώς ο νέος θεσμός θα είναι απολύτως δωρεάν για τους ασθενείς.

Γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα δοθεί δικαίωμα να μπουν στο νέο σύστημα γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως στις περιοχές που δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών θα δοθεί παράταση ώστε αν αποφασίσουν κι άλλοι γιατροί να γίνουν «προσωπικοί» να έχουν τη δυνατότητα.

Αν και πάλι δεν συμπληρωθεί το ιατρικό προσωπικό, τότε θα ενεργοποιηθεί η παράγραφος του νόμου που προβλέπει ότι μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και ειδικοί γιατροί ειδικά εάν παρακολουθούν χρονίως πάσχοντες.

15 σχόλια:

  1. Όπως καταλαβαίνετε Συνάδελφοι απέτυχαν απόλυτα! 15-20 ......δηλαδή 10 νομοί όπου υπολογίζουν με το έτσι θέλω αλλά κούνια που τους κούναγε και τους ιατρούς των κρατικών δομών και προφανώς και τις γυφΤΟΜΥ μέσα! Χωρίς Αθήνα /Θεσσαλονίκη και κυρίως με νησάκια ! Δηλαδή κάλυψη πληθυσμού 15% και αν......! Πλήρης απόλυτη άνευ προηγουμένου αποτυχία των γαλάζιων Πινόκιο που μπροστά της ωχριούν οι πανωλεθρίες Βαρδαρόμπα....με τις γυφΤΟΜΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απετυχαν οαταγωδως και ηδη δινουν την πρωτη παραταση ! Θα δωσουν αλλες εκατο και παλι αδειοι θα ειναι οπως ο Ξανθοκηφηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι η αποτυχία δεν κρύβεται και μου θυμίζουν τις ανοησίες που έλεγαν ο ψευτοειδικος επιστημών Βαρδατρομπας και ο ΞανθοΜαδουρο μετά τις δικές τους αποτυχίες στις γελοίες προκηρύξεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρα τις διαφορες Κασσανδρες ,το συστημα προχωραει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαxα.....παντα....τετοιες επιτυχιες Α(χ)ριστοι!

      Διαγραφή
    2. Svetlana Ashetidi Kumburidi : ;Eki dikio komisar Plevrief 11.38 , olo pai roloi opos .....Penteli ! Efkaristo to komisar pu dehtike kartia mu ! Igo jeri poli meditsina , ekane to giatro se skets sto skolio ! Komisar ipe afto ....ftani! Elini tha exetazis ! Ine toso hazi pu psifizun emena gia ipurgo ! Pos na katalavun esi den xeri meditsina? Tora ua pao nisi na kano to prosopiko doktor ke to banio mu! Den kriazete mazevo fraula Manolada alo....., spasimpa tavaris Komisar !

      Διαγραφή
    3. Εδώ καμαρώνουν πόσο καλά τα πήγαν στην καμμένη Πεντέλη! Γιατί να μην δουν .....θρίαμβο στα δέκα νησάκια που θα ξεκινήσουν (;) ΠΙ;

      Διαγραφή
    4. Πω ρε φουστη μου επιτυχία!!! Εύχομαι και στις εκλογές να τα πάτε τόσο καλά υπουργέ μου

      Διαγραφή
  5. Σβετλανα μου μην ανησυχεις ,το συστημα θα προχωρησει θελουν δε θελουν οι αντιπαλοι μας .Μαζεψε απο τη γειτονια οποιο ανεργο ατομο ειναι μεταξυ 30 και 65 ετων και θα το κανουμε ιατρο εργασιας για να μπορει να ενταχθει στους προσωπικους γιατρους .Πτυχιο θα του φτιαξουμε ενα και να φερει μια ωραια φωτογραφια .Αρκει να ξερει να γραφει για να παραπεμπει στους ειδικους .Δεν χρειαζονται γνωσεις ,πρεπει να εμφανισουμε πολλα ατομα για να δωσουμε την εντυπωση στους αφελεις και βλακες οτι πετυχαμε !Και που εισαι ,φασολαδα με ψωμακι καθε μεσημερι ,δεν ειναι και λιγο στις εποχες που ζουμε !Ας ειναι καλα ο κομισσαριος μας ο συντροφος Ατανας Πλευρωφ που μεριμνει για τα παντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το συστημα προχωραει προς αποτυχια .αυτο ειναι συγουρο ,διοτι με το σαλιο δεν κολλαει τιποτα .πρεπει να πεσει LOGO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν πραγματικά θέλεις να φτιάξεις πρωτοβάθμια υγεια , πληρώνεις και το κάνεις... με ψίχουλα δεν γίνεται...δεν μπορείς να κρατικοποιείς το γιατρό μεσα στο ιδιωτικό του ιατρείο .
    Η συμβαση χρειάζεται ριζική αλλαγή , με ξεκαθαρες θέσεις οσο αφορά την αμοιβη , η οποία πρέπει να ειναι αξιοπρεπής, επίδομα για γραμματειακη υποστήριξη, τις ασφαλιστικές εισφορές του γιατρού, κατάργηση των ποινών, απεξάρτηση απο εφημερίες..δεν διαφωνεί κανείς για την δημιουργία του ηλεκτρονικού ατομικού φακέλου , αλλα χρειάζεται μεγαλύτερη χρονική διάρκεια των ραντεβου και οχι 15 min, για να γίνεται και σωστή εξέταση του ασθενούς
    Μ αυτά τα λίγα απλά πραγματάκια ολοι οι γιατροί θα στηρίζανε το σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ασφαλιστική κάλυψη του γιατρού είναι περίπλοκη αν δεν είναι μόνο μισθωτός και αν έχει και ιδιωτικό επάγγελμα. Αυτό θα πρέπει να το ρυθμίσει ο ΕΦΚΑ. Υπάρχει σχετική νομοθεσία στον ΕΦΚΑ αν έχεις και μισθό και επάγγελμα ιδιωτικό. Πάντως δεν είναι εύκολο να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τις εισφορές γιατί ούτε όλοι οι γιατροί με σύμβαση θα έχουν τον ίδιο αριθμό πολιτών εγγεγραμμένων,ούτε το ίδιο μισθό.

      Διαγραφή
  8. 5000 ιδιωτες παθολογοι και γενικοι γιατροι , ευχομαστε στον κυριο Υπουργο και στα υψηλοβαθμα κυβερνητικα στελεχη που εμπνευστηκαν το συγκεκριμενο νομοσχεδιο καλη επιτυχια στο εργο τους , και στην κυβερνηση που τους στηριζει καλη επιτυχια στις επερχομενες βουλευτικες εκλογες . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τα 15 λεπτα διαρκειας της επισκεψης ,ο ΠΙΣ θα βγαλει καμμια ανακοινωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτυχία.....όχι αστεία, κατά φαντασίαν πετυχημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή