Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Γιατί δεν ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες

Προσωπικός γιατρός: Γιατί δεν ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες

Γιατί καθυστερεί ο προσωπικός γιατρός και οι εγγραφές των πολιτών

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Ήδη 15 ημέρες καθυστέρηση μετρά ο προσωπικός γιατρός, αφού ο θεσμός παρότι προαναγγέλλεται πολλάκις από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, φαίνεται να έχει «παγώσει».

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για τους πολίτες ώστε να βρουν και να εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό επρόκειτο να ανοίξει την 1η Ιουλίου, αλλά όχι μόνο δεν άνοιξε αλλά δεν δόθηκαν και εξηγήσεις.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης ο προσωπικός γιατρός είναι ουσιαστικά ένας υποχρεωτικός θεσμός για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς εάν δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα έχουν «ποινές».

Θα πρέπει να πληρώνουν ακριβότερες συμμετοχές σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις όπως και στις νοσηλείες τους στον ιδιωτικό τομέα.

Γιατί δεν ξεκίνησε ο προσωπικός γιατρός

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η πλατφόρμα ώστε να εγγραφούν οι πολίτες στον προσωπικό γιατρό μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες καθώς απαιτούνται ακόμη ορισμένες τεχνικές διαδικασίες.

Εκτός αυτού όμως επιχειρήθηκε από το υπουργείο Υγείας να γίνουν παράλληλα οι δύο διαδικασίες: οι εγγραφές των πολιτών αλλά και οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών που θα αναλάβουν ρόλο προσωπικού γιατρού.

Κάτι που προς ώρας δεν είναι εφικτό καθώς δεν έχει συγκεντρωθεί ακόμη ικανοποιητικός αριθμός ιδιωτών γιατρών. Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν 500 εγγραφές γιατρών, αλλά πολλοί εξ αυτών έχουν προβλήματα με τα έγγραφα που κατέθεσαν τα οποία επανεξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μέχρι όμως να αποσαφηνιστεί ο τελικός αριθμός των γιατρών που θα εγγραφούν στο σύστημα για να παρέχουν υπηρεσίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες οικογενειακούς γιατρούς που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, τη σύμβαση των οποίων θα τροποποιήσει ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί και να λαμβάνουν και άλλες αμοιβές. Να σημειωθεί ότι σήμερα στον ΕΟΠΥΥ για περίπου 10 εκατ. πολίτες υπάρχουν διαθέσιμοι 846 οικογενειακοί γιατροί.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για τον ιατρικό κόσμο λήγει τέλος Ιουλίου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους έχει δηλώσει ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Παρ΄ αυτά φαίνεται ότι θα χρειασθεί να ενεργοποιηθεί το έκτακτο σχέδιο αφού οι ιδιώτες γιατροί σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για τη σύμβαση και δεν προτίθενται να εγγραφούν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά πως θα λύσει το υπουργείο Υγείας το πρόβλημα εάν δεν βρεθούν οι προσωπικοί γιατροί που χρειάζονται για όλη τη χώρα: «Προσωπικός γιατρός: Έκτακτο σχέδιο εάν δεν βρεθεί ο αριθμός των γιατρών που χρειάζεται – Μέχρι σήμερα 500 οι εγγραφές»

11 σχόλια:

  1. Όπως καταλαβαίνετε την πάτησαν! Όσο για το φοβερό σχέδιο να καλέσει.....μη συμβεβλημένους με τον χρΕΟΠΥΥ, μα αφού τους έχει ήδη .....καλέσει! Και πήρε .....μην πω τι! Τώρα το να κάνει ότι γιατρό να ναι ΠΙ......προφανώς χάνουν λάδια.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως αναμενοταν οι ιατροι αντιμετωπισαν με απολυτη περιφρονηση την σχεδιαρα! Συναδελφοι, αν δεν δειτε να ψηφιζονται στην Βουλη τα 330 εκ. που απαιτουνται για να χρηματοδοτησουν το εγχειρημα, μην ασχολειστε διοτι κοροιδευουν! Αν τα ψηφισουν, που πολυ αμφιβαλλω, κρινετε αν σας συμφερει.......! Μην ακουτε τα κυβερνητικα παπαγαλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποχρεωτικά δεν μπορούν να κάνουν κανέναν ΠΙ και είναι βέβαιο ότι πολλοί από τα ΚΥ αλλά και τους υπάρχοντες συμβεβλημενους δεν θα ασχοληθούν! Ικανοποιημένοι είναι οι δήθεν φιλελεύθεροι αγυρτες όσο ήταν και ο Ξανθοκηφηνας που ανακοίνωνε θρίαμβους στις προσκλήσεις και δεν μπορούσε να ανοίξει γυφΤΟΜΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπαρχει ενδιαφερον μεχρι σημερα απο ιδιωτες παθολογους,διοτι τα χρηματα ειναι λιγωτερα απο τα υφισταμενα για τους οικογενειακους ιατρους,παρα τις παραπιστικες δηλωσεις των Πλευρη-Θεμιστοκλεους.Οι συναδελφοι να μελετησουν πρωτα την συμβαση και μετα να κανουν σχολια.Ενας παθολογος π.χ. με 700 γραμμενους θα παιρνει τον μηνα μικτα
    700×40 ευρω (μεσο ορο τιμης)= 2800 ευρω ÷12=2333 ευρω.Μειον 20% η παρακρατηση φορου =2333-467=1866 ευρω καθαρα,χωρια το εξαντλητικο ωραριο που θα κλεινεται ηλεκτρονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εχουμε κανει....... πεντακοσιες εγγραφες ((σιγα το νουμερο!) Αλλα εχουν προβλημα τα χαρτια τους! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχα ουτε οι συριζαιοι τα ελεγαν αυτα!Δηλαδη μονο λαθρομεταναστες εκαναν αιτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Svetlana Ashetidi Hontrokefalidi: igo dulepsi prosopigo giatro opos dulepsi gyftomy gia piato fasolada ! Oti pi to komisar Plevrief akomi ke an prepi na pliroso pali dulepsi prosopigo giatro. Ala komisariat lei to harti mu ehi problem . Den mporun na diavasun ti grafi ke den xerun pu ine laiko dimokratia kuburistan! Anisiho poli mini koris dulia ke meta prepi mazevi radikia sto dasos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη Νατασα μην ανησυχεις ,εισαι πολυτιμη για το συστημα υγειας του κομισαριου μας και θα τακτοποιηθει το ζητημα με τα χαρτια σου .Ηδη εργαζονται στα χαρτια σου 2 χαρτοριχτρες ,1 χαρτομαντης ,2 καφετζουδες και η Μεταφραστικη Εταιρια Καυκασου και Περιχωρων .Δεν πειραζει και πτυχιο να μην εχεις μας κανεις .Πες και σε καμια φιλη σου που γουσταρει να παντρευτει γιατρο να ενταχθει στο συστημα,δεν χρειαζεται καν πτυχιο ,μας συγκινει η καλη θεληση ολων σας να υπηρετησετε τη μεγαλη Σοβιετικη Ελλαδα μας .Διευκρινησεις απο τον υποκομισαριο Mario Themistokleovich .

      Διαγραφή
    2. Επισης ,Σβετλανα ή Νατασα ή οπως και αν λεγεσαι (αδιαφορο) ,σημασια εχει να αντιληφθεις οτι μια φασολαδα θα ειναι η αμοιβη σου και θα εχεις υποχρεωση να εφημερευσεις .Τι ειπες ? Δεν εχεις τις γνωσεις ?Μη φοβασαι δεν λεει κατι για γνωσεις και ικανοτητες το νομοσχεδιο ,τον κομισαριο μας να σεβεσαι και να του εχεις απολυτη εμπιστοσυνη και ολα θα πανε καλα !Ουτε καν πτυχιο δεν θελει βρε κουτο κοριτσι ,ολα τα σκεφτεται ο commisar Atanas

      Διαγραφή
  7. Με τους ανύπαρκτους ιατρούς εργασίας θα καλύψουν το κενό; Και φανταστείτε συνάδελφοι τι άτομα πήγαν αφού δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα!!! Τους βλέπω να καλούν σύντομα όποιον έπαιξε σε σκετς τον ιατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΗ ΔΙΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.Ο ΘΕΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή