Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στη μετακίνηση της παιδοχειρουργικής



Την αντίθεση όλων των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο ενδεχόμενο είτε μεταφοράς ολόκληρης είτε μερικής μετακίνησης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Onmed.gr

Ταυτόχρονα ζητά την επιστροφή όλων των κλινικών που παλαιότερα είχαν μεταφερθεί, όπως η Γαστρεντερολογική, η Ω.Ρ.Λ. και η Νευροχειρουργική.
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την Παιδοχειρουργική Κλινική, ο σύλλογος με ανακοίνωσή του, την οποία τιτλοφορεί «Αυτονομία ή συρρίκνωση και διχασμός;», αναφέρει:

«Κατόπιν των πρόσφατων δημοσιευμάτων σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη μεταφορά όλης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας ή και μετακίνηση μέρους αυτής, σας εκφράζουμε την έντονη και πλήρη αντίθεση όλων των εργαζομένων-συναδέλφων του Νοσοκομείου μας και για τις δύο εκδοχές.

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ενός κωμικοτραγικού φαινομένου αλλεπάλληλων ανακοινώσεων στον τοπικό Τύπο που η επόμενη ανασκευάζει την προηγούμενη με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία εντυπώσεων. Η συνεχής αποψίλωση τμημάτων, κλινικών αλλά και προσωπικού του Γ.Ν.Λ. οδηγεί μαθηματικά στην υποβάθμισή του.

Από την πρώτη μας συνάντηση με τους ανθρώπους που απαρτίζουν τη σημερινή διοίκηση αλλά και με τον ίδιο τον Διοικητή του διασυνδεόμενου νοσοκομείου μας, είχαμε επισημάνει ότι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Λ. με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους, επιθυμούν την αγαστή συνεργασία για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων αλλά και τρεχόντων που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι και καταθέσαμε προτάσεις σχετικά με τον στόχο της αναβάθμισης του νοσοκομείου μας, του Γ.Ν.Λ., σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις υπηρεσίες υγείας που μπορεί να προσφέρει ως Δημόσιος Φορέας Φροντίδας Υγείας.

Τα ήξεις – αφήξεις που προηγήθηκαν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο μόνο σύγχυση προκαλούν στους εργαζόμενους και στους συμπολίτες μας και καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία οι διοικούντες αντιμετωπίζουν τη δημόσια υγεία, χωρίς καν να έχει προηγηθεί διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους, εργαζόμενους ιατρούς, νοσηλευτές αλλά και όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τονίζουμε ότι επιθυμούμε την ενδυνάμωση της Παιδοχειρουργικής κλινικής, καθώς επίσης και όλων όσες υπάρχουν και λειτουργούν στο νοσοκομείο μας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.

Επίσης, στο πλαίσιο της επικείμενης αυτονόμησης του Γ. Ν. Λ. επιθυμούμε και την επιστροφή των κλινικών που παλαιότερα με αποφάσεις διοικήσεων είχαν μεταφερθεί, όπως η Γαστρεντερολογική κλινική, η Ω.Ρ.Λ. και η Νευροχειρουργική κλινική καθώς κ.ά., προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πλήρους παροχής υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο μας χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με τα πήγαινε-έλα».

Καταγγελία για αυθαίρετες μετακινήσεις

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρει: «Καταγγέλλουμε και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την οποία αν και επισκεφθήκαμε, αλλά και αποστείλαμε εγγράφως σχετικά, ουδέποτε μας απάντησε για τις συνεχόμενες άδικες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του «αποφασίζω και διατάσσω». Κατόπιν καταγγελιών που κατατέθηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου, από συναδέλφους μας για άδικες μετακινήσεις τους και εφόσον γνωρίζουμε ότι η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλει να τηρεί αξιολογικά και ηθικά κριτήρια, να υπακούει στις αποφάσεις της Νοσηλευτικής Επιτροπής η οποία ουδέποτε συνεδρίασε για καμία από τις περιπτώσεις που καταγγέλλουμε, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων, η ισονομία και η ισότητα μεταξύ των συναδέλφων, να εφαρμόζονται οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Τα προβλήματα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας όλης αυτής της προχειρότητας δημιουργούν δυσκολίες και δυσχεραίνουν το έργο μας. Δυστυχώς το νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων του, με γνώμονά μας και στόχο μας την άμεση, έγκαιρη, έγκυρη και την κατά το δυνατόν ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας που απευθύνονται στο Νοσοκομείο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου