Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή ειδικευόμενων του ΓΝΠ Π&Αγ Κυριακού

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: 
1) Κοινό Διοικητή των διασυνδεδεμένων γενικών νοσοκομείων παίδων Αθηνών "Π.&Α. Κυριακού" και "Αγ. Σοφία" και Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου 
2) Αναπληρωτή Διοικητή 
3) Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας 
4) Πρόεδρο και Μέλη Επιστημονικού Συμβουλίου 

Κοινοποίηση: 

1) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 

2) 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής 

3) Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. 

4) Ε.Ι.Ν.Α.Π. 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες και απειλεί τόσο τα εργασιακά δικαιώματα των Ιατρών του Γ.Ν.Π. "Π.&Α. Κυριακού", όσο και την ίδια μας την αξιοπρέπεια. Πρόκειται για το θέμα της πληρωμής των εφημεριών μας, το οποίο παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του Υπουργού όσο και του Διοικητή ότι θα επιλύονταν άμεσα, μέχρι στιγμής έχει δεν έχει αντιμετωπιστεί παρά μόνο με ημίμετρα και αναβολές. 

Πιο συγκεκριμένα: 

· Οι πληρωμές των εφημεριών των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου δεν πραγματοποιήθηκαν με την προβλεπόμενη διαδικασία μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά με εντολή του Υπουργείου Υγείας και μόνο όταν το ιατρικό προσωπικό αποφάσισε να κινητοποιηθεί με επίσχεση εργασίας. 

· Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πότε και πώς θα αποζημιωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. 

· Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει λάβει θέση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτίζεται το πρόγραμμα εφημεριών των Ιατρών από δω και στο εξής, δεδομένου ότι το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί προκειμένου και να τηρείται ο Νόμος 4498/17 σχετικά με το εβδομαδιαία ωράριο των Ιατρών και να καλύπτονται οι ανάγκες των μικρών ασθενών με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον οι ειδικευόμενοι θα πρέπει να υπερβαίνουμε κατά πολύ το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υπηρεσιακές ανάγκες. 

Απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες τόσο του Υπουργείου όσο και της Διοίκησης για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Εάν δεν υπάρξουν άμεσα έγγραφες δεσμεύσεις, οι ειδικευόμενοι Ιατροί θα προχωρήσουμε θα επίσχεση εργασίας από 1η Οκτωβρίου 2018. 

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Γ.Ν.Π. "Π.&Α.ΚΥΡΙΑΚΟΥ"

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι ειδικευόμενοι,
    εφόσον εργάζεστε πάνω από 48 ώρες εβδομαδιαίως και 16 - 18 ώρες συνεχόμενες, είστε παράνομοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή