Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις: Υπάρχουν γιατροί που σχηματίζουν καρτέλ σε νησιά για να ελέγχουν τις τιμές

Ο υπουργός Υγείας είπε πως, ως απάντηση, το υπουργείο θα στείλει γιατρούς στο νησί της Σάμου και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται τέτοιου είδους πρακτικές. Απάντηση στις καταγγελίες για την έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στη Σάμο έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως σε ορισμένες περιοχές οι γιατροί επιλέγουν να μη συμβληθούν με το Δημόσιο, έτσι ώστε να σχηματίσουν «καρτέλ» και να ελέγχουν τις τιμές σε βάρος των πολιτών.

PROTOTHEMA.GR

Ο υπουργός Υγείας είπε πως, ως απάντηση, το υπουργείο θα στείλει γιατρούς στο νησί της Σάμου και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται τέτοιου είδους πρακτικές.

Όσο για την κριτική που δέχεται το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης, που μέχρι τώρα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους, ο υπουργός Υγείας σχολίασε πως τα εμβόλια δεν εισάγονται από το κράτος αλλά από εταιρείες ως εποχικό είδος, προσθέτοντας πως οι πολίτες μπορούν να καλύπτουν το κενό με τη χρήση αντιιικών φαρμάκων.

10 σχόλια:

  1. υποχρεωτικη η συμβαση με το δημοσιο? κατι σαν σοβιετια μου θυμιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eαν ηθελα να γινω δημοσιος υπαλληλος δεν θα σπουδαζα 12 χρονια αλλα με το απολυτηριο λυκειου θα κολλουσα αφισες και θα μαζευα ψηφους για να μπω σε ΔΕΚΟ και να παιρνω διπλάσια ακομα και απο τον γιατρο του ΕΣΥ και στα 50-55 χρόνια μου να βγω στη συνταξη με ενα μεγαλο-πολυ μεγαλο εφ'απαξ. Δεν υπαρχει κανενα καρτελ απλα καποιοι γιατροι δεν θελουν να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι με μισθο πεινας. Τη καταστροφη που εφεραν οι πολιτικοι στην Ελλαδα ας μη την ριχνουν σε αλλους και αν ειχαν φιλοτιμο και ηθος (που δεν εχουν) θα ειχαν εξαφανισθει και δεν θα τολμούσαν να μιλησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε. είσαι πολυ σωστός.

      Διαγραφή
    2. μπράβο, σωστή απάντηση

      Διαγραφή
    3. Μπραβο Κυριε Υπουργε Δοκτωρ Γεωργιαδη. Αν αντι για εμβολια που ειναι δωρεαν για τους ασθενεις, καλυψουμε το κενο με αντιικα οπως προτεινεται τα οποια ομως κοστιζουν για τον ασθενη, γιατι να μην καλυψουμε το κενο με χαμομηλι, τσαι του βουνου και διαφορα αλλα βοτανα τα οποια δεν κοστιζουν ουτε για το υπουργειο ουτε για τους ασθενεις????

      Διαγραφή
  3. Υπαρχουν γιατροι που δημιουργουν καρτελ, υδραυλικοι,δικηγοροι, ηλεκτρολογοι, αρχιτεκτονες, μηχανικοι αυτοκινητων,καθηγητες ξενων γλωσσων, ιδιοκτητες καφε, μπαρ ,νυχτερινων κεντρων που επισης δημιουργουν καρτελ, Κατι πρεπει να κανουμε και για αυτους, Α ξεχασα ,υπαρχουν και πολιτικοι που δημιουργουν καρτελ,( συγνωμη για τις κατηγοριες επαγγελματιων που δεν ανεφερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλη μια φορα ο υπουργος υγειας ειναι κολαφος εναντιων των γιατρων
    Τι καρτελ και μπλε αλογα λεει ο αστειος! Δεν βλεπει ποσα χρωσταει ο ΕΟΠΥΥ στους γιατρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έξοχη η δημοσίευση του κ. Κούλογλου, που διάβασα προηγουμένως.
    Ο Γεωργιάδης λέει όσα λέει, ο Σαμαράς που είναι ''πρωθυπουργός'' τί κάνει ;
    Ως πότε θα τους ανεχόμαστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο θα ηταν σωστο για ολη την Ελλαδα μπραβο στα νησια και στους συλλογους τους οι αλλοι μονο λογια και χαριεντισμους με τους κυβερνωντες ας μας πουν τις αλλες θεσουλες τους που κατεχουν

      Διαγραφή
  6. Υπουργε μου μην στεναχωριεσαι που οι γιατροι δεν θελουν να γινουν δουλοπαροικοι σου.Υπαρχει η λυση να επιταξεις τα ιατρεια τους ,να δεσμευσεις τα πτυχια τους και να δουλευουν δωρεαν αυτοι οι κακοι γιατροι που δεν ακολουθουν το ονειρο σου για την μεταρυθμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή