Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Σε 24ωρη λειτουργία το 2020 τα ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τι είπε ο Κικίλιας

 

Ανεξάρτητα από τα νοσοκομεία θα λειτουργούν σύντομα τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) , με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για μία ιδέα που μελετάται εδώ και καιρό για το ΕΣΥ και αναμένεται σε λίγους μήνες να ενεργοποιηθεί.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, επεσήμανε ότι «τα ΤΕΠ πρέπει να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και να αποσυνδεθούν από τα νοσοκομεία».

Ήδη πάντως μελετάται από ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας το σχέδιο υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί εντός του 2020. Γι αυτό άλλωστε και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 175 γιατρών στα ΤΕΠ τα οποία ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η ανεξάρτητη λειτουργία στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα συνδυαστεί με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ το οποίο ήδη αναλαμβάνει όλο τον συντονισμό των Νοσοκομείων της χώρας καθώς και των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε το HealthReport.gr: «Ξεκινά επισήμως η λειτουργία του νέου υπερ- ΕΚΑΒ εντός της εβδομάδος! Τι αλλάζει»

Με τα ανεξάρτητα ΤΕΠ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι ασθενείς και οι νοσηλείες να γίνονται όταν πράγματι χρειάζονται. Εκτιμάται ότι πολλά περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στα επείγοντα και πιθανώς να μην χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα στο Νοσοκομείο. Κάτι που ερμηνεύεται ότι θα ανακουφίσει και τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα ράντζα και τον συνωστισμό.

2 σχόλια:

  1. Με τα ανεξαρτητα ΤΕΠ θελουν ολοι να γλιτωσουν απο τους διευθυντες των κλινικων,ιδιως απο τους πανεπιστημιακους που καταντησαν πληγη με τις ανεξελεγτες εισαγωγες και τα περιωνυμα βαλιτσακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορισμενοι (και οχι ολοι ) δ/ντες των κλινικων ειναι σιγουρα μεγαλες πληγες του συστηματος .Κανεις δεν ελεγχει την επαρκεια τους και χρησιμοποιουν τις κλινικες σαν μαγαζακια .Μακαρι το σχεδιο να προχωρησει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή