Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Παράταση για τα φάρμακα υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία! Το νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι δεν ξεκινά την 1η Ιανουαρίου η διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς στους χρονίως πάσχοντες, λόγω αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ, ενώ δίνεται παράταση για τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα, η λύση της παράτασης έναρξης της διαδικασίας διάθεσης των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς, αποφασίσθηκε τελικώς από το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.

Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr, τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΟΠΥΥ δεν είναι ακόμη έτοιμα για να υποδεχθούν τις αιτήσεις των ασφαλισμένων ασθενών ώστε να μπορούν να παραλάβουν τα ακριβά τους φάρμακα από τα φαρμακεία της γειτονιάς από την 1η Ιανουαρίου του 2020 όπως διαβεβαίωνε η κυβέρνηση. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Μπλοκάρει η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία! Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας»

«Μέσα στον Ιανουάριο»

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας όπου εκλήθη η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να παρουσιάσει τις δυσκολίες που εντοπίσθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Έτσι όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στο HealthReport.gr, η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, άγνωστο ωστόσο πότε ακριβώς.

Και αυτό διότι την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους αναμένεται να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους φαρμακοποιούς ώστε να εγγραφούν και να δηλώσουν ενδιαφέρον ότι θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διάθεσης των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία τους.


Αμέσως μετά θα τους δοθούν οδηγίες για τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία να σημειωθεί ότι είναι ιδιαιτέρως δύσχρηστη με πολλά γραφειοκρατικά βήματα όπως καταγγέλλουν στο HealthReport.gr φαρμακοποιοί.

Στη συνέχεια θα πρέπει οι ασθενείς να δηλώσουν οι ίδιοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σε ποια φαρμακεία ακριβώς θέλουν να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους.
Όλα αυτά εφόσον βέβαια ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα τους ΕΟΠΥΥ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου