Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Σε ετοιμότητα έκτακτης επέμβασης το ΕΚΑΒ εν όψει των γιορτών

Συντάκτης: Virus
Επί ποδός θα βρίσκεται το ΕΚΑΒ, εν όψει της αύξησης των μετακινήσεων λόγω των επερχόμενων γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, σύμφωνα με ειδικό πρόγραμμα για την κάλυψη του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ εκπόνησε ένα ειδικό πρόγραμμα εκτάκτων μέτρων, προκειμένου δυνάμεις ασθενοφόρων να είναι ανεπτυγμένες σε νευραλγικά σημεία βασικών Oδικών Aξόνων της Ελλάδας.

Οι ενισχυμένες δυνάμεις του ΕΚΑΒ, εκτός αυτών που θα εκτελούν την κατά τόπους προγραμματισμένη υπηρεσία τους, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα έκτακτης επέμβασης από τις 15:00 έως τις 23:00, κατά τις εξής ημέρες:

– Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

– Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

– Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

– Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

– Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2019

– Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2019

Στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, η Διοίκηση, οι διασώστες, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ στέλνει τις ευχές τους για καλές γιορτές με ασφαλείς μετακινήσεις σε όλους.

Με την ευκαιρία, το ΕΚΑΒ προτρέπει στη τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ., στη χρήση ΖΩΝΩΝ ασφαλείας (όλων των επιβατών), στη ΜΗ κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, στη χρήση ΚΡΑΝΟΥΣ αλλά και στη ΜΗ ΧΡΗΣΗ της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν συμβουλές του σε περίπτωση κάποιου έκτακτου συμβάντος, που απαιτείται η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Ειδικότερα, καλείτε το πανελλαδικό 3ψήφιο νούμερο 166 αναφέροντας, οπωσδήποτε, τα παρακάτω στοιχεία:

1.Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε,

2.Την ακριβή διεύθυνση που απαιτείται Ασθενοφόρο (διευκρινίστε εάν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι κοντά),

3.Τι έχει συμβεί, ποιο είναι το πρόβλημα και πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια,

4.Την ηλικία (περίπου) και το φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.

Την προσοχή εφιστά να μην τερματίσετε την κλήση, εάν δεν έχετε δώσει όλα τα στοιχεία στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου