Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Παρέμβαση του ΙΣΑ στο Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. για δύο κρίσιμα ζητήματα


Επιστολή απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χρήστο Χάλαρη, για δύο σημαντικά θέματα που έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες των μελών του ΙΣΑ.

Ειδικότερα, στο πρώην ΤΣΑΥ εκκρεμεί η διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού φακέλων ιατρών που έχουν αιτηθεί τη συνταξιοδότησή τους, αλλά και ακόμη μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων ιατρών που θέλουν να ενταχθούν στις 120 δόσεις, χωρίς το υφιστάμενο προσωπικό να φαίνεται ότι είναι αντικειμενικά σε θέση να ανταποκριθεί στον όγκο αυτό εργασίας.

Επίσης στον ΕΦΚΑ εκκρεμεί και δεν έχει διεκπεραιωθεί η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ζήτημα αυτό είναι επίσης σημαντικό για μεγάλο μέρος ιατρών μελών του ΙΣΑ Και εδώ φαίνεται ότι η κύρια αιτία είναι υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ομόφωνα εκφράστηκε δυσαρέσκεια.

«Θεωρούμε ότι ως Διοικητής του ΕΦΚΑ έχετε υποχρέωση να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με γνώμονα το συμφέρον των ιατρών μελών μας, ακόμη και στο πεδίο στελέχωσης των παραπάνω υπηρεσιών εφόσον τούτο είναι εφικτό και επιθυμητό», καταλήγει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου