Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Την πρόσληψη 2.858 μόνιμων υπαλλήλων για το "Βοήθεια στο Σπίτι" ανακοίνωσε ο Κ. ΜητσοτάκηςΤου Δημήτρη Γκάτσιου Capital.gr

Χαρακτηρίζοντας ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στο δήμο Καλαμπάκας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.858 μόνιμων υπαλλήλων μέσα στους πρώτους μήνες του 2020. Παράλληλα, σημείωσε ότι εξασφαλίζονται και όσοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα, καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου της επόμενης χρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και ανέφερε πως το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό, όπως τόνισε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: Τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής.

"Για αυτό και η "Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί προτεραιότητά μας", είπε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι δήμοι και πλέον οι προτάσεις τους βρίσκονται στο ΑΣΕΠ. Για την περίπτωση του δήμου Μετεώρων, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτή αποτυπώνει ανάγλυφα τη σημασία και το έργο που επιτελεί ο θεσμός. "Οι 20 εργαζόμενοι στον Δήμο Μετεώρων παρέχουν βοήθεια σε 500 ηλικιωμένους δημότες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Φροντίζουν τους ίδιους, ανακουφίζουν και τις οικογένειές τους. Και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα συνανθρώπων μας. Όχι μόνο βελτιώνοντας την υγεία τους. Αλλά και αποτρέποντας την απομόνωση ή την ιδρυματοποίησή τους", ανέφερε.

"Με την καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, μπορούμε να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες. Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό θεωρώ το έργο το οποίο επιτελείτε, πόσο πιστεύω στο πρόγραμμα αυτό και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε προχωρήσει και έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα για τη μονιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι” και βέβαια την παράταση των συμβάσεων, σε πρώτη φάση όλων των υπολοίπων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

1 σχόλιο: