Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά το νέο έτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ΜΕΘ!


Δέσμη μέτρων για να βελτιωθεί περαιτέρω το μείζων θέμα που αφορά τη διαχείριση των περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίρνει το υπουργείο Υγείας.

Έτσι εκτός από το άνοιγμα των 80 κλειστών εξοπλισμένων ΜΕΘ σε όλη τη χώρα αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον Ιανουάριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται τα περιστατικά που χρειάζονται Εντατική. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κικίλιας: Προτεραιότητα μας να ενισχύσουμε με προσωπικό και εξοπλισμό τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σε πρώτη φάση αναμένεται να λειτουργήσει σε τρία μεγάλα νοσοκομεία και μέχρι την άνοιξη το αργότερο, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας είναι να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Τέλος η ταλαιπωρία

Οι υπεύθυνοι των ΜΕΘ δεν θα ενημερώνουν τηλεφωνικά το ΕΚΑΒ και μέσω της πλατφόρμας θα υπάρχει σε πραγματικό χρόνο εικόνα για τις κενές θέσεις εντατικής νοσηλείας.

Με αυτή την εφαρμογή το ΕΚΑΒ θα έχει μία πλήρη εικόνα τόσο της ζήτησης (λίστα αναμονής) όσο και της διαθεσιμότητας των κλινών ΜΕΘ.

Εξάλλου οι δραματικές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ αποτελούν μια διαχρονική «πληγή» του ΕΣΥ ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που βρίσκεται σε έξαρση η εποχική γρίπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ η λίστα αναμονής για κρεβάτι Εντατικής από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο φτάνει έως και 50 ασθενείς, ενώ υπάρχουν και ημέρες κατά τις οποίες η αναμονή ξεπερνά ακόμη και τα 80 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου