Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών: Νέες υπηρεσίες υψηλής ιατρικής τεχνολογίας με συμβολή των ΣΔΙΤΓιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ανακοινώθηκε η έναρξη διαγωνισμού για τη δημιουργία νέου κτιρίου έρευνας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), με Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Με ΣΔΙΤ το νέο κτίριο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπως αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε, μετά από συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ, Λουκά Παπαδήμο.

Η έναρξη του διαγωνισμού Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το νέο κτίριο έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και του πρόεδρου Ιδρύματος.

Ο υπουργός σε ανάρτησή στο Twitter γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΙΙΒΕΑΑ, Λουκά Παπαδήμο και στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η έναρξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το νέο κτήριο με τεχνική βοήθεια της EBRD.


O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, @AdonisGeorgiadi συναντήθηκε με τον Προέδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), κ. Λουκά Παπαδήμο. Στο επίκεντρο της συζήτησης η έναρξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το νέο κτήριο με τεχνική βοήθεια της EBRD

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, ανέφερε ότι «ξεκινά ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικου Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών».

Τον Απρίλιο του 2018 υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης (EBRD) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για το έργο του νέου κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ για την ανάπτυξη υπηρεσιών εξατομικευμένη ιατρικής που υλοποιείται ως έργο ΣΔΙΤ.

Εκτιμάται ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα διπλασιάσουν τις ερευνητικές θέσεις που παρέχονται σήμερα από το ίδρυμα. Το επενδυτικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ενώ το έργο περιλαμβάνει και την ανακατασκευή του Λοβέρδειου κτιρίου, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών πρωτοτύπων και γενοσήμων φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου