Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Συνεχόμενα μπλακ άουτ στο e-ΔΑΠΥ! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί


Αναστάτωση επικρατεί στον ιατρικό κόσμο λόγω των συνεχόμενων μπλακ άουτ στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ e-ΔΑΠΥ! ΄

Πρόκειται για ένα πανάκριβο σύστημα, το οποίο για να τεθεί σε λειτουργία δαπανήθηκαν πολλά κονδύλια. Όμως αντί να εξυπηρετεί τους γιατρούς και τους ασθενείς παρουσιάζει καθημερινά πολλά τεχνικά προβλήματα τις περισσότερες φορές καταρρέει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες καταχωρήσεις από τους γιατρούς.

Ειδικότερα οι γιατροί καταχωρούν στο e-ΔΑΠΥ ιατρικές επισκέψεις. Επίσης εγγράφουν όλα τα αναλώσιμα των ασθενών, καθώς και γυαλιά οράσεως ενώ από εκεί ξεκινά καταγραφή των εργαστηριακών εξετάσεων.

Έτσι με την κατάρρευση του συστήματος χιλιάδες ασθενείς όπως οι διαβητικοί δεν μπορούν ενώ μέσω εορτών να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα επιχειρήθηκε η αναβάθμιση του συστήματος αλλά χωρίς ορατά αποτελέσματα. Πάντως ότι η κατάρρευση του συμβαίνει την εποχή που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την πλήρη ψηφιοποίηση του ΕΟΠΥΥ! 


Το πρόβλημα συζητήθηκε εκτενώς στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Άννας Μαστοράκου Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ. Όπως επισημαίνει κλινικοί, κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί ιατροί αδυνατούν να καταχωρήσουν επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ (e-ΔΑΠΥ) σε πολλές περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα δεν λειτουργεί η συνταγογράφηση παροχών και αναλωσίμων υλικών των ασθενών με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν ιατροί και ασφαλισμένοι πληρώνουν μέσω των ειφορών τους, πανάκριβες υπηρεσίες αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υποδομών του ΕΟΠΥΥ.

1 σχόλιο:

  1. Η γενικότερη εικόνα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ υπό την ηγεσία των Πλακιωτάκη - Καρποντίνη είναι η εικόνα της κατάρρευσης και της διάλυσης...Σε όλα τα επίπεδα (οικογενειακοί γιατροί, γιατροί ειδικοτητων, ηλεκτρονικές υπηρεσίες κλπ) έχει γίνει γης Μαδιάμ...Μιλάμε τα άτομα είναι ΛΑΙΛΑΠΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή