Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Η γρίπη έρχεται, αλλά οι κλινικές κλείνουν η μια μετά την άλλη! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία του συστήματος υγείας, το νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος «Σωτηρία» θα υποδεχθεί τη γρίπη με κλειστές κλινικές λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ το Νοσοκομείο Σωτηρία, το μόνο ειδικό Πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας, απαξιώνεται κάθε ημέρα και πιο πολύ. Λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική και εμφανίζονται ράντζα μετά από κάθε εφημερία. Παρότι εγγράφως προειδοποίησαν οι γιατροί πέρυσι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς από ιατρικά λάθη λόγω εξουθένωσης συνεχίζουν να αποψιλώνουν το νοσοκομείο από γιατρούς.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων σειρά παίρνει το καρδιολογικό τμήμα καθώς μετακινούν τρεις γιατρούς καρδιολόγους. Η καρδιολογική κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα ΤΕΠ λειτουργούν με μεγάλη επικινδυνότητα.

Μετακίνησεις γιατρών

Με απόφαση της 1ης ΥΠΕ μετακινήθηκαν δύο (2) Καρδιολόγοι (Διευθύντρια Προϊσταμένη και Επιμελητής Β΄), στο «Αττικό» Νοσοκομείο και σε Κέντρο Υγείας.

Ένας τρίτος Καρδιολόγος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Λήμνου και καλύπτει εκεί το Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις ιατρών. Κλείνουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλη. Το καρδιολογικό τμήμα διαθέτει έναν και μοναδικό Επικουρικό Καρδιολόγο που λήγει η σύμβασή του και φεύγει τον Ιανουάριο.

Με ενυπόγραφο έγγραφο οι καρδιολόγοι ιατροί που υπηρετούν στο Καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου προς την ΥΠΕ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου, επισημαίνουν τους κινδύνους για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και όσοι προσέρχονται στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία.

Με απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ διαλύουν την Τεχνική Υπηρεσία μετακινώντας τον Υποδιευθυντή της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου του αναθέτουν καθήκοντα Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Θα παρουσιαστούν μεγάλα προβλήματα λειτουργίας καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σε ένα ειδικό Νοσοκομείο ενώ αναμένεται κύμα γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου