Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για τα δάνεια της Αχαϊκής Τράπεζας- "Κόντρα" Φλωράτου- Καραθανασόπουλου στο Δημοτικό


Παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για τα δάνεια της Αχαϊκής Τράπεζας- "Κόντρα" Φλωράτου- Καραθανασόπουλου στο Δημοτικό  Ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο μέλη της Διοίκησης διέπραξαν αδικήματα όπως απιστία και υπεξαίρεση

Ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο μέλη της Διοίκησης διέπραξαν αδικήματα όπως απιστία και υπεξαίρεση 

Νέωτερη ενημέρωση 21.20 Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία έκαναν λόγο για δάνεια που έμεναν απλήρωτα αλλά και για θαλασσοδάνεια σε… ημετέρους από τρεις συνεταιριστικές τράπεζες που έκλεισαν με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδας, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν τα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών Αχαϊκή, Λαμίας, Λήμνου και Λέσβου διέπραξαν τα αδικήματα της απιστίας ή της υπεξαίρεσης ή και τα δυο, δανειοδοτώντας με επισφάλεια φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Την συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς που χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «κεραυνό εν αιθρία». «Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν το τελικό χτύπημα στην τοπική μας κοινωνία. Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ασαφής. Το πρόβλημα με τους 100 εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους παραμένει άλυτο, όπως και η τύχη των μεριδιούχων και όσων είχαν πάρει δάνειο από την Αχαϊκή», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Δημαράς πρότεινε αντιπροσωπεία του Δήμου, των παρατάξεων, των φορέων και των βουλευτών της περιοχής να ζητήσουν άμεσα εξηγήσεις από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και στην περίπτωση που αυτές δεν είναι ικανοποιητικές ν’ απαιτήσουν την ανάκληση της απόφασης.
Για τους εργαζόμενους της Αχαϊκής ο Δήμαρχος πρότεινε να ζητηθεί η πρόσληψή τους από την Εθνική, όπου περνούν οι καταθέσεις, με «αντάλλαγμα» μια προνομιακή σχέση του Δήμου και των νομικών του προσώπων.
Στη συνεδρίαση συμμετέχει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και οι εκπρόσωποι αρκετών φορέων της Αχαΐας.
Ο  Πρόεδρος της Αχαϊκής Ευάγγελος Φλωράτος, μίλησε για προαποφασισμένη απόφαση και δήλωσε πως παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν, η τράπεζα δεν αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα, ικανό για να οδηγηθεί σε λουκέτο.
Υποστήριξε ότι σκοπίμως δημιουργήθηκε κλίμα από στοιχεία που διοχέτευσε η ίδια η ΤτΕ. Μάλιστα είπε ότι και η επιστολή του μεριδιουχου από την ίδια πηγή προήλθε. Αναφέρθηκε στα όσα μεσολάβησαν και διένειμε κείμενο, υπό τον τίτλο "το χρονικό ενός προμελετημένου εγκλήματος".
ο κ. Φλωράτος καθησύχασε και τους μεριδιούχους ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χαθεί η αξία των μετοχών, είπε όμως ότι πρέπει να είμαστε από κοντά μην ξεπουληθεί τίποτα από τα περιουσιακά στοιχεία.
Ο  κ. Φλωράτος υποστήριξε πως το μήνα Νοέμβριο κλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας όλες τις συνεταιριστικές τράπεζες να κάνουν αποτίμηση.
"Το Σεπτέμβριο είχαμε ποσοστό καθυστερήσεων που έφτανε το 37% και το Δεκέμβριο το ποσοστό αυτό έπεσε στο 25%. Το 2011 κλείσαμε με κέρδη 2,6 εκατ. Ευρώ. Μας ζήτησαν  τα κέρδη να μην τα διανέμουμε , αλλά να τα αποθεματοποιήσουμε και να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία. Αποφασίσαμε  να πουλήσουμε το ακίνητο της Ρήγα Φεραίου έναντι 2,5 εκατ., όταν στα βιβλία μας είναι 400.000 ευρώ",  επεσήμανε.
Παρών στη συνεδρίαση και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ο  οποίος κατηγόρησε τον κ. Φλωράτο πως κάποιοι "μεγάλοι" έπαιρναν δάνεια χωρίς να τα επιστρέφουν. Ο  Φλωράτος αναγκάστηκε να πει πως όντως υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες στους οποίους είχαν δοθεί δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν είναι αυτό που έφταιγε για το πρόβλημα που ανέκυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου