Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εσωτερικός ελεγκτής θα προσληφθεί και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου



της Χαράς Βηλαρά
Εσωτερικός ελεγκτής θα προσληφθεί και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση στα πλαίσια του μνημονίου.
Η ετήσια αμοιβή του ελεγκτή θα είναι 10.000 ευρώ (συν Φ.Π.Α.) και στις υποχρεώσεις του θα είναι ο έλεγχος των διαδικασιών στα τμήματα του νοσοκομείου και της αναλυτικής λογιστικής, ενώ κάθε μήνα θα ενημερώνει και θα παρέχει συμβουλές για βελτιώσεις των προβληματικών διαδικασιών στον Διοικητή και το διοικητικό συμβούλιο.
Ο ελεγκτής για κάθε νοσοκομείο επιλέγεται από το Μητρώο Εσωτερικών Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών και η παροχή των υπηρεσιών τους γίνεται με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών. Με απόφαση του αρμόδιου διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας ορίζεται Επιτροπή Ελέγχου, η οποία αποτελείται από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον εσωτερικό ελεγκτή.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Μοσχοβάκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση δήλωσε πως πρόκειται για μια θέση κεφαλαιώδους σημασίας που θα πιστοποιεί αν πράγματι το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί σωστά. Παράλληλα η ενημέρωση και η συμβουλευτική προς τη διοίκηση θεωρεί πως θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στοιχεία.
Στην προκήρυξη του νοσοκομείου Ρεθύμνου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος (που έληξε την Τετάρτη) αναφέρονται οι αρμοδιότητες του εσωτερικού ελεγκτή.
Μεταξύ άλλων, στο ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου πραγματοποιεί κάθε μήνα έλεγχο λειτουργίας μηχανογραφικών προγραμμάτων νοσοκομείου, έλεγχο εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος στις εφαρμογές α) της γενικής λογιστικής, β) του δημοσίου λογιστικού και γ) αναλυτικής λογιστικής, έλεγχο επί των στοιχείων του esy net επί των οριστικών μηνιαίων οικονομικών καταστάσεων στις τρεις εφαρμογές του διπλογραφικού συστήματος, έλεγχο επί των οικονομικών και στατιστικών στοιχείων που συμπληρώνονται στους πίνακες του esy net, περιοδικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους φυσικής απογραφής σε διαχειρίσεις φαρμακείου υλικών και παγίων, τόσο σε επίπεδο κεντρικών διαχειρίσεων, όσο και σε επίπεδο κλινικών, χειρουργείων, διαγνωστικών εργαστηρίων κλπ.
Εφημερίες
Τη στιγμή βέβαια που το νοσοκομείο πρέπει να προσλάβει εσωτερικό ελεγκτή και να διαθέσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για αυτό, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες για τις εφημερίες και τις υπερωρίες τους αντίστοιχα.
Ο κ. Μοσχοβάκης μας είπε σχετικά με το θέμα ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει καταβληθεί το ποσό του Δεκεμβρίου για τις εφημερίες και γίνεται προσπάθεια για την πληρωμή των υπερωριών μέσα στον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου