Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ψεύδεται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, λέει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Ηρακλείου


Ψεύδεται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, λέει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Ηρακλείου

Αναταράξεις και αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Διοικητή του ΕΟΠΠΥ να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή του Υποκαστήματος του ΙΚΑ Ηρακλείου Δημήτρη Φραγκουλάκη, με αφορμή την υπόθεση με τους γιατρούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις αναρρωτικές άδειες  και όπως έγινε γνωστό μετακινούνται στο ΚΕΠΑ.
Το θέμα αποκτά νέες διαστάσεις, καθώς όπως αποκαλύφθηκε η προκλητική αυτή μετακίνηση έγινε με εντολή του ίδιου του κ. Βουδούρη, το βράδυ της Τετάρτης, 15 ημέρες μετά την επίσκεψη του κ.Βουδούρη στο Ηράκλειο και αφού η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις και σε ΜΜΕ των Αθηνών.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η διαθεσιμότητα των γιατρών που προαναγγέλθηκε από τον κ.Βουδούρη, από το Ηράκλειο, δε θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα, πριν να κινηθούν οι διαδικασίες ΕΔΕ από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ίδιος ο κ.Φραγκουλάκης δήλωσε στο CRETALIVE: "Εγώ πήρα προφορική εντολή από την Αθήνα να απομακρύνω τους γιατρούς και να τους πάρω τα συνταγολόγια και τα αδειολόγια. Επειδή δεν είχα ακόμη στα χέρια μου γραπτή εντολή έκρινα σκόπιμο προσωρινά να πάνε σε μια υπηρεσία που δεν είχε επαφές και συναλλαγές με ασθενείς" τόνισε ο κ.Φραγκουλάκης.

Από τον ΕΟΠΥΥ ανακοινώθηκε χθες  ότι:

"Οι δύο γιατροί μετακινήθηκαν από το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο ΚΕΠΑ της περιοχής μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Κρήτης.

Η εντολή του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ήταν να απαλλαγούν οι δύο γιατροί προσωρινά από τα καθήκοντά τους έως ότου αποφανθούν οριστικά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για την καταγγελία ή όχι της σύμβασης τους.
 
Μάλιστα με εντολή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ τους αφαιρέθηκαν ήδη τα συνταγολόγια αλλά και οι κωδικοί πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή του Υποκαταστήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου