Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Ψαλίδι» στις δωρεάν φυσικοθεραπείες από την 1η Μαΐου για 12 εκατ. ευρώ!


Παράταση έως την 1η Μαΐου της έναρξης των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι φυσικοθεραπευτές, μετά τις διαβεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ για καταβολή οφειλόμενων ποσών.
 

Προθεσμία ενός μηνός αποφάσισαν να δώσουν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές, σε δείγμα καλής θέλησης, μετά τις υποσχέσεις που έλαβαν χθες από τον ΕΟΠΥΥ για άμεση εξόφληση των οφειλομένων του μηνός Ιανουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο κονδύλι που θα δοθεί θα αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ.
 
Οι Φυσικοθεραπευτές επρόκειτο να προχωρήσουν σε αναστολή εκτελέσεων των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ, από 1ης Απριλίου, που σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα πλήρωναν τις επισκέψεις από την τσέπη τους και εν συνεχεία θα διεκδικούσαν την αποζημίωση από τον Οργανισμό.
 
Η ημερομηνία μεταφέρθηκε την 1η του Μάη, δεδομένων των διαβεβαιώσεων που έλαβαν από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ,  Κ. Σουλιώτη για την άμεση πληρωμή μέρους των οφειλών  προς τους επαγγελματίες του κλάδου και δρομολόγηση των υπολοίπων.
 
Ειδικότερα, σε συνάντηση των δύο πλευρών , συμφωνήθηκε την Πέμπτη 29 του μηνός να αρχίσει η κατάθεση των καταστάσεων των παραπεμπτικών για τον μήνα Ιανουάριο, ώστε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου να υπάρξει και η εξόφληση των φυσικοθεραπευτών.
 
Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει  πληρωμή και των οφειλών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριου του 2011, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Μάλιστα, από αύριο θα ξεκινήσει, τμηματικά, βάσει αριθμό πρωτοκόλλου, η υπογραφή των συμβάσεων όσων επαγγελματιών δεν είχαν το 2011 σύμβαση με κάποιο Ταμείου του ΕΟΠΥΥ.
 
Οι φυσικοθεραπευτές πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ όπου και συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του φορέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου